Crveni meteoalarm za nedelju u Bačkoj i Banatu

Crveni meteoalarm za nedelju u Bačkoj i Banatu

Nailazak hladnog fronta vazduha iz srednje Evrope na tople vazdušne mase u Srbiji doneće vremenske nepogode u severne i zapadne krajeve, večeras i u nedelju.

Upaljen je crveni meteolarm zbog ove najave meteorologa. Nailazak hladnog fronta sa toplim vazdušnim masama manifestovaće se kroz izražene vremenske nepogode u vidu jačih pljuskova i pojave grada, navode iz RHMZ-a.

Očekuje se da će u nedelju pasti više od 30 litara kiše.

Južni krajevi biće “obojeni” u žuti meteoalarm, desiće se kasnije ta promena vremena, rečeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za B92.

Na području Bačke u subotu je na snazi narandžasti meteoalarm, dok će u nedellu u toj oblasti, ali i u Banatu, na snazi biti crveni meteoalarm, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, prenosi Tanjug.

U ostatku Srbije danas će na snazi biti žuti meteoalarm, a sutra će na području Srema, Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i Istočne Srbije na snazi biti narandžasti meteoalarm, dok će u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, biti žuti meteoalarm.

U ponedeljak, 24. juna, vremenske prilike će se poboljšati, pa će na području cele Srbije, osim u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm.

U Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji u ponedeljak će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

RHMZ napominje da crveni meteoalarm označava vrlo opasno vreme.

Kako objašnjava, to znači da su prognozirane narocito opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i da budu veoma opasne po bezbednost ljudi i žživotinja.

RHMZ poziva građane da se često informišu o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika i slede naredbe i savete nadležnih državnih služžbi.

Za narandžasti meteoalarm navodi da on znači da se prognoziraju opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i predstavljaju opasnost po ljude i životinje. RHMZ upozorava građane da treba da budu vrlo obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i da preta savete nadležnih državnih službi.

Žuti meteoalarm znači da vreme potencijalno može da bude opasno, odnosno da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Tanjug

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

1 od 5 miliona: Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova

sub jun 22 , 2019
1 od 5 miliona: Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova Beograd — Na protestu “1 od 5 miliona” predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović […]
Protest 1 od 5 miliona u subotu u znaku podrške stanarima hotela Bristol

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds