Vukadinović: Vi ste potpisali Briselski sporazum i omogućili da ROSU vršlja po severu Kosova

2

Vukadinović: Vi ste potpisali Briselski sporazum i omogućili da ROSU vršlja po severu Kosova

Đorđe Vukadinović iz opozicione poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija rekao je na današnjoj sednici Skupštine Srbije, obraćajući se predsedniku Aleksandru Vučiću, da je upad specijalnih snaga na sever Kosova omogućen Briselskim sporazumom koji je potpisala aktuelna vlast predvođena Srpskom naprednom strankom i Aleksadrom Vučićem.

“Do Briselskog sporazuma nije mogao ROSU da vršlja po severu Kosova. Žigošete prethodnike za probleme na Kosovu i ukazujete na njihove greške i propuste, ali i da ste u potpunosti u pravu potpuno je jasno da su svi ti prethodni i (Slobodan) Milošević i (Vojislav) Koštunica i (Boris) Tadić i (Zoran) Đinđić pravili razne greške, ali za sve to vreme Kosovska policija nije mogla preko Ibra”, rekao je Vukadinović na sednici Skupštine Srbije o Kosovu.

Vukadinović: Vi ste potpisali Briselski sporazum i omogućili da ROSU vršlja po severu Kosova
Screenshot

“A sada tamo vršljalu kosovski specijalci kada im se prohte, a vi sada možete samo da širiti ruke i da pozivate kolege iz međunarodne zajednice koji kažu to je legitimna akcija policije koja se bori protiv krimila”, kazao je Vukadinović i dodao da sada vidi jedino da je Srbija nemoćna.

Vukadinović: Vi ste potpisali Briselski sporazum i omogućili da ROSU vršlja po severu Kosova

Vučić je istakao da je od kako je potpisan Briselski sporazum sačuvan mir na Kosovu. “Osećam se odgovornim za Briselski sporazum iako ga nisam ja potpisao i ponosan sam što smo posle toga imali šest godina mira i da ni na koji način nisu srpski interesi bili ugroženi”, rekao je Vučić.

Vukadinović je govoreći u parlamentu rekao da je na sednicu došao da čuje šta je taj kompromis o kome Vučić govori, ne u smisli detalja i tačnog plana, ali bar da se iznesu crvene linije.

Vukadinović je kazao i da je 2013. godine Skupština Srbije donela Rezoluciju u kojoj jasno i glasno piše da svako rešenje pitanje o status Kosova mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

“To je obavezujući dokument ove Skupštine Srbije i moje pitanje je da li je rezolucija na snazi, da li će danas biti glasanje o nečem drugom i da li i dalje stojite iza ovoga, i država i Vlada Srbije, da svako rešenje mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244”, upitao je Vukadinović.

On je kazao da kada neko govori da na Kosovu Srbija “nema ništa onda ništa ne može ni da dobije”, a da bi po njemu crvna linija trebalo da budu Ustav i Rezolucija 1244.

Vučić poslanicima o Kosovu i Metohiji: Moje je da saopštim istinu (UŽIVO)
Screenshot

Upitao je Vučića i da li se oseća odgovornim zbog toga što nisu ispunjene sve obaveze iz Briselskog sporazuma odnosno stvaranje zajednice srpskih opština. Vučić je odgovorio da se ne oseća odgovornim za ono za šta je EU bila garant.

Beta, Fonet

Urednik

2 thoughts on “Vukadinović: Vi ste potpisali Briselski sporazum i omogućili da ROSU vršlja po severu Kosova

  1. Није он за ништа одговоран, увек је неко други одговоран, он је ту само да каже да Србија нема ништа на Косово

  2. Naravno da on nije nizasta odgovoran. Nije odgovoran ni on, a ni njegovi sadasnji koalicioni partneri sto je sada NATO na Kosovu. Kriva je tadasnja vlast.

Vaš komentar

Next Post

Srbiju želi da napusti polovina populacije između 15 i 29 godina

Uto maj 28 , 2019
Srbiju želi da napusti polovina populacije između 15 i 29 godina Srbiju trenutno želi da napusti gotovo polovina populacije između 15 i 29 godina, bez ideje o povratku, izjavio je […]
Srbiju želi da napusti polovina populacije između 15 i 29 godina
%d bloggers like this: