Покрет Слободна Српска: Војска Републике Српске била и биће гарант суверенитета и територијалног интегритета!

Ми, у Покрету Слободна Српска, смо први причали и писали о неопходности враћања
Војске Републике Српске, као и о оснивању националне безбједносне агенције.

Прво, Војска је била и треба поново да буде гарант очувања суверенитета и територијалног интегритета Републике Српске. Полиција Републике Српске врши безбједносну функцију у ужем смислу, бавећи се само унутрашњом безбедношћу, док би обнова Војске значила повратак функције одбране наше територије.

Друго, формирањем једне националне безбједносне агенције, Република Српска би добила снажног помагача полицији и војсци у области војно-полицијских безбједносних изазова.

Тренутно стање ствари показује и доказује да полиција, укључујући и њене специјалне дијелове, попут САЈ-а РС и жандармерије не моги и нису организационо способне да се одупру дјеловању СИПА-е и ОБА-е које у свако доба могу на територији Републике Српске да хапсе и узнемиравају грађане сходно сопственом нахођењу. Ова два врло важна питања-враћање Војске и формирање националне безбједносне
агенције треба ставити пред грађане на референдуму. Имајући у виду да је референдум
непосредно изјашњавање грађана за двије понуђене алтернативе ”за” и ”против”, на
једноставан начин ћемо показати пун демократски капацитет постојања Републике Српске и начина одлучивања по мјерилима народне воље.

Ми, у Покрету Слободна Српска, сматрамо ова два питања од круцијалног значаја за сваки будући пут ка пуној незавизности Републике Српске. Ми не тражимо ништа што није изворним Дејтонским споразумом дато Републици Српској, ми не тражимо ништа сем онога што су нам најмоћније свјетске силе гарантовале у Дејтону, укључујући САД.

Покрет Слободна Српска ће наставити да инсистира на овим и још неким питањима са којима ћемо ускоро изаћи пред народ. Наставићемо да учествујемо у свим оним аспектима који се тичу рада на заокруживању Слободе за коју борба и даље траје, без престанка, ево већ, 31.годину.

Велисав Вуковић,
предсједник Покрета Слободна Српска

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Чекајући репрезентацију Републике Српске

Sre jan 11 , 2023
На почетку 2023.године, а гледајући трауматичну 2022. која је обиљежена са двије ствари на тлу цивилизацијских тековина-једна је рат, а друга је спорт, ред је да анализирамо претходно, увидимо како […]
%d bloggers like this: