O nama i uslovi korišćenja

“- Zar ti ne vidiš svu ovu nesreću?! Zar ti ne vidiš jadne i uboge?! Hodaju ulicama i lažu da su živi!

 – Smiri se. Ne viči.

– A zašto da ne vičem! Čuće me?! Čuće me neki tihi i pristojni ljudi? Upropastiću im nedeljno veče sa porodicom? Ubijaju nas, bre! Umiremo, a vi stavljate prst na usne i šapućete:” Tiše…”

Duše su nam, bre, razapeli! Uništili su sve čega su se dotakli, a sve su dodirivali. Prošli su kroz svoj život nezapaženi, nevidljivi, bezvredni u svakom smislu i sada im je data šansa da konačno iskoče iz gomile. Sve su dodirivali, željni pažnje i moći. Sve nad čim su balavili vireći kroz ključaonice u tuđe živote, ti sitni, mali voajerčići! Oni nam se svete, razumeš? Zato sve uništavaju. Ne dozvoljavaju nam da učimo, ne dozvoljavaju nam da rastemo, ne dozvoljavaju nam da se lečimo! Doveli su sav talog i šljam da stoji nad našim pognutim narodom i da udari bičem svakog ko podigne glavu! Ucenili su, kupili, prodali, obezvredili, obesmislili su sve.

Zar ti ne čuješ te vapaje dece koja veruju da ćemo ih spasiti? Mi smo ih naučili da nam veruju! Mi smo u njihovim očima napravili od sebe heroje! I sada okrećemo glavu? I sada rukama zatvaramo uši? Zar ne čuješ vapaje onih koje smo se obavezali da branimo?!

– Pišeš nešto?

– Ne, svedočim.”

Irena Živković.

Ovaj odlomak iz još neobjavljenog romana naše književnice i novinarke Irene Živković najbolje opisuje svrhu postojanja bloga Novinar.rs.

Blog je otvoren za svaki vid saradnje i možete nam pisati na redakcija@novinar.rs ili urednik.novinar@gmail.com

Svi autorski tekstovi sa sajta Novinar.rs su slobodni za prenošenje, ako to nije drugačije naznačeno, uz obavezno navođenje izvora i postavljanje linka.

Blog Novinar.rs nema nadzor nad objavljenim podacima i informacijama sa drugih internet stranica koje prenosimo u celosti, te se u potpunosti odričemo svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

Blog Novinar.rs nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na sajtu novinar.rs, kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na sajtu novinar.rs

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na sajtu povređuje vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete  zahtevati objavu odgovora ili ispravke, odnosno otklanjanja navodne povrede.