1 od 5 miliona: Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova

1

1 od 5 miliona: Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova

Beograd — Na protestu “1 od 5 miliona” predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović govorio je o ograničavanju emitovanja rijaliti programa.

Od sutra počinje sakupljanje potpisa za inicijativu za smanjivanje emitovanja rijaliti programa na tri sata dnevno, ukidanje uživo rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog programa kao i programa za decu i tinejdžere, rekao je Manojlović.

Manojlović smatra da su rijaliti programi jedan od razloga rasta vršnjačkog nasilja, jer se mladi, kako je kazao, ugledaju na ono što vide u toj vrsti programa.

“Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova, hoćemo Mikija Mausa, a ne Mikija iz Kupinova”, rekao je na protestu ispred Terazijske česme Manojlović.

Na protestu se obratila i portparolka sindikata prosvetnih radnika “Nezavisnost” Vesna Vojvodić-Mitrović, koja se osvrnula na nedavnu krađu testova iz matematike, i upitala kako možemo da verujemo da je Ministarstvo prosvete sposobno da organizuje elektronsku malu maturu kad nije bilo sposobno da “teškom stražom” sačuva materijale za maturu.

1 od 5 miliona: Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova

Kaže da su nastavnici pod pritiskom, da se od njih traže edukacija i korelacija, a da, kako dodaje, “ne mogu da nam uvedu kanalizaciju”.

Vojvodić je ukazala da petina škola u Srbiji nema elementarne uslove za rada, odnosno uređen sanitarni čvor, fiskulturnu salu…

Posle skupa kod Terazijske česme, protestna šetnja kretala se ulicom Kralja Milana do Londona, potom kroz Kneza Miloša i Takovsku do zgrade RTS.

Ulazna vrata RTS oblepljena su nalepnicama “stop lažima, budi normalan” i slikama studenata koji su fizički napadnuti u Novom Sadu.

Dvadeset deveti protest u Beogradu

Protest Jedan od pet miliona održava se večeras u Beogradu, po dvadeset deveti put.

Demonstranti su upozorili na probleme u obrazovanju na koje je ukazivano i prethodnih dana, nakon afere sa objavljivanjem testova iz matematike za malu maturu.

Protest je počeo govorom jednog od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” Srđana Markovića koji je govorio o aferi sa “curenjem” testova iz matematike za prijemni ispit.

Kod Teraziske česme, gde subotom počinju protesti, obratila se portparolka Sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Vesna Vojvodić Mitrović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Jedan od organizatora protesta student Martin Bežinarević, kako je najavio ranije organizator, govorio je o poziciji mladih, čiju perspektivu, kako se navodi, uništavaju lažne diplome.

Kako su najavili organizatori, pred zgradom Radio televizije Srbije ostavljene su fotografije pretučenih građana, koji su pretrpeli nasilje vlasti, i mladih koji su bili uhapšeni, uz pitanje zašto niko od njih nije imao priliku da na programu ovog javnog servisa govori o tome šta su doživeli.

Beta, Tanjug

Novinar

One thought on “1 od 5 miliona: Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova

  1. Хоће ли Бранислав Лечић потписати, глуматало&глуПац који је рекламирао ријалитије 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Dajmler prinuđen da povuče 60.000 mercedesa u Nemačkoj

ned jun 23 , 2019
Dajmler prinuđen da povuče 60.000 mercedesa u Nemačkoj Nemačka agencija za automobile (KBA) je prisilila kompaniju “Dajmler” da povuče u servise na prepravku 60.000 dizel-automobila u Nemačkoj, za koje se […]
Dajmler prinuđen da povuče 60.000 mercedesa u Nemačkoj

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds