Kad sme ova parapolicija da preti narodnom poslaniku Mariniki Tepić, kako očekivati da se oseća običan građanin ili mladi policajac koji je tek stupio na dužnost

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da hitno odgovori zašto „kriminalce uvodi u sistem policije“ i da objasni nameru uvođenja građanske patrole i organizacije DBA u sistem MUP Srbije.

Tepić je na konferenciji za novinare u Slobodnoj zoni u parku ispred zgrade predsednika Srbije, pokazala fotografije i označila kao predsednika DBA Stevana Đokića, organizacije koja, kako je rekla, okuplja ultradesničare, lica sa poternica i sa krivičnim dosijeima, a „na mala vrata“ ulazi u sistem MUP Srbije.

Foto: Nova Stranka

Ona je nedavno i na Tviteru, posle pretnji koje je dobijala, objavila svoja saznanja o Stevanu Đokiću i sumnjivoj družini sa raznoraznim parapolicijskim značkama.

Nakon pokušaja ubacivanja Pomoćne policije, ko to sada plasira uvođenje Građanskih patrola?!

“Stevan Đokić, družbaš Miše Vacića, Lava Pajkića&co. koji bi da nam čuva mlade preko novih Građanskih patrola, lako bi svakog obmanuo da je pravi policajac kao što pokušava, u uniformi, sa značkama i vozilima udruženja DBA, gotovo identičnim MUP-ovim, jer… dozvoljeno mu je.”

Tepić je naknadno objavila i fotografiju na kojoj se vide registrovna krivična dela Stevana Đokića, samozvanog eksperta za bezbednost i rado viđenog gosta režimsko gebelsovskih televizija, kao i savetnika takozvanih policijskih “sindikata”

“Hvala zabrinutim ljudima koji su ovo poslali da bi dokumentovali registrovana krivična dela ovog Stevana Đokića. On bi s MUP-om sad da uvodi Građanske patrole (već je savetnik polic.sindikata) Izvolite, kr.dela: lažno predstavljanje uništavanje dokumenata o glasanju pronevera…”

Mariniku Tepić možete voleti ili ne, možete se slagati sa njom i ne morate ali joj nikako ne možete poreći neverovatnu hrabrost, upornost i doslednost u borbi protiv kriminala, kriminalnog režima i zla koje taj režim sa ljudskim talogom okupljenim oko sebe, nanosi ovom narodu.

“Još preciznije.
Jasno se vide kriv. dela navedena po čl. Krivicnog zakonika, koje su godine izvršena, gde…

Znam da su to odlične kvalifikacije za ovu vlast, da će ubaciti u sistem sve kriminalce koje želi, ali boriću se do kraja da se bar zna.
I ne zaboravi kad joj dođe kraj!”

Narodna poslanica Marinika Tepić je i ranije postavljala ministru Stefanoviću pitanja o delovanju tih parapolicijskih grupa, na koje odgovor nikad nije dobila, a mi ćemo vas podsetiti na neka od tih pitanja.

– “Koji je plan, kakav je cilj i čemu služi intenzivno angažovanje članova i saradnika Srpske desnice Miše Vacića u zvanične i privatne, a zapravo prorežimske bezbednosne službe? Kako je moguće da izvesni Stevan Đokić, koji vodi privatnu agenciju pod imenom DBA – za bezbednost, istrage i odbranu – brendira tu DBA gotovo identično kao zvaničnu policiju, od značaka, automobila, do svih drugih obeležja, i time stvara opštu zabunu u javnosti kroz sliku da se radi o formalnoj policiji?”

Stevan Đokić, Foto: Tviter

-” Kako je moguće da taj isti Stevan Đokić, evo u zagrljaju sa Mišom Vacićem, sa tzv. novinarom Tomislavom Lovrekovićem koji je uhapšen zbog pretećih tekstova smrću koje je proizvodio protiv mene, sada ulazi sa tom DBA i u vrtiće? I u škole i još drži nekakve obuke… U vrtić „Iva i Maša“ i Lazarevcu, u OŠ „Nadežda Petrović“ u Beogradu…”

– “Kako je moguće da pomenuti Vuk Mentović, koji se predstavlja kao predsednik Kluba prijatelja Sindikata Ujedinjeni kolektiv policije, zajedno sa predsednicom tog tek nedavno osnovanog policijskog sindikata Marinom Starčević, zloupotrebljava policiju i njene pripadnike u Prihvatilištu za decu, kada je pripadnicima policije zabranjen politički angažman i delovanje, a mediji su objavili da je Starčevićeva ZAJEDNO sa tim Vukom Mentovićem iz SNS i Srpske desnice nešto delila po Prihatilištu?”

Vuk Mentović, Marina Starčević, Nemanja Ristić, Klub prijatelja Sindikata Ujedinjeni kolektiv policije, FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– “U isto vreme, kako je moguće da i u istoj navodnoj akciji pored Starčevićeve i Mentovića, a kao „pripadnik“ Đokićeve DBA, učestvovao je i Nemanja Ristić, prepoznatljiv kroz takođe političku organizaciju „Zavetnici“ – koji dakle ulazi u Prihvatilište za decu i radi za parapolicijsku DBA, dok ima podeblji krivični dosije, a pouzdani izvori tvrde i u psihijatrijskoj ustanovi „Laza Lazarević“?”

– “Kako je moguće da ne znate da se za Nemanju Ristića navodi da je ubica koji je počinio ubistvo 1994. godine tokom obračuna pripadnika voždovačkog i zvezdarskog klana, kada je ubijena Tatjana Nikolić stara 20 godina i da je iz zatvora izašao 2012. Godine?”

– “Da li Vi, ministre, ne znate da se za Nemanju Ristić navodi i da je hapšen zbog pretnji smrću republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac i bivšem američkom ambasadoru Majklu Kirbiju?”

Nemanja Ristić

– “Kako je moguće i da Nemanja Ristić, za koga se takođe navodi i da mu je nakon pritvora u kom je bio zbog pretnji Zagorki Dolovac i ambasadoru Kirbiju određena obavezna mera psihijatrijskog lečenja na klinici Laza Lazarević – danas služi u parapolicijskoj službi DBA i angažovan je u aktivnostima sa decom, kao u pomenutom beogradskom Prihvatilištu?”

Tviter

Pošto se u ovim pitanjima Marinike Tepić pominje i sindikat koji u svom imenu ima naziv policijski, za komentar svega ovog što se dešava kontaktiralii smo naš izvor iz MUP-a Srbije koji nam pojašnjava da su takvi sindikati i takve čudne i sumnjive grupacije stvorene po nalogu jednog dela iz vrha MUP-a, kako bi uneli pometnju među zaposlene i naškodili Policijskom sindikatu Srbije, koji nije mogao biti stavljen pod kontrolu ove vlasti.

U međuvremenu su se ti takozvani sindikati i te sumnjive agencije malo otrgli kontroli i počeli da rade na svoju ruku štancujući i prodavajući svoje “legitimacije” koje neodoljivo podsećaju na legitimacije MUP-a i to po principu što si veći kriminalac – to više košta. Cene tih znački se kreću od 300 pa sve do 1.000 evra. Nebrojeno puta se policajci prilikom redovnih službenih aktivnosti susreću sa kriminalcima koji im pokazuju takve legitimacije i pozivaju se na svoje veze preko tih “sindikata” sa vrhom MUP-a.

– “Naročito mlađe kolege kad se nađu u takvoj situaciji, zbunjeni i zaplašeni odustaju od daljih službenih aktivnosti ka tom licu”– tvrdi naš izvor iz MUP-a i dodaje da je “vrh MUP-a tolerisanjem tih, može se reći i parapolicijskih grupa, do kranjih granica ponizio svakog policajca koji se trudi da časno i pošteno radi svoj posao. Kad su u stanju da prete narodnom poslaniku, kako onda očekivati da se oseća običan građanin ili mladi policijski službenik koji je tek stupio na dužnost. Bruka i sramota šta nam rade naše glavešine ” zaključuje sa prezirom naš sagovornik.

Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije u izjavi za Balkanska o ovakvim pojavama kaže:

– Policijski sindikat Srbije je do sada bezbrojeno puta ukazivao na ovakve pojave koje sada već dobijaju pravi oblik: “Pretvaraju policiju u privatizovanu organizaciju u kojoj se ne napreduje po godinama službe, zaslugama, radu, već isključivo napreduju ulizice i osobe bliske kriminalnim i političkim strukturama”.

Foto: PSS

– MUP-u je ukazivano na mogućnost nastajanja ovakvih nekakvih pojava koje će proizaći iz toga što se kroz razna ta nekakva novonastala udruženja i kvazi-sindikate, izdavanje tih nekih legitimacija i znački počasnim članovima koji naravno nisu zaposleni u MUP i veze sa policijom nemaju, suštinski ima osnova da očekujemo ovakve stvari “- kaže za balkanska Đurđević Igor, predstavnik Policijskog sindikata Srbije iz Negotina, koji dodaje “da je još iz ranijeg perioda, sa pozicije predsednika Policijskog sindikalnog pokreta, pre pristupanja PSP u PSS, ukazivao dopisima MUP-u na negativne posledice koje nastaju izdavanjem “počasnih znački”, nalik na oficijalne službene legitimacije, licima koja nisu zaposlena u MUP, a uz to imaju kriminalnu prošlost.”

Da li će u MUP-u biti želje i volje da se raščisti sa ovakvim opasnim grupacijama, za koje mnogi tvrde da ih je sam i stvorio, a koje više nije moguće kontrolisati, ostaje da se vidi u danima koji su pred nama.

Izvor: Balkanska

Urednik

Vaš komentar

Next Post

U Paraćinu 9. juna, poetsko druženje sa Violetom Aleksić, književnicom i novinarkom

Sre maj 8 , 2019
U nedelju, 9. juna 2019. godine od 17:00 časova u prostorijama restorana “035” u Paraćinu, pozivamo vas na poetsko druženje sa Violetom Aleksić, književnicom i novinarkom. Pored autorke na ovom […]
%d bloggers like this: