Tramp: Ako me smenite, Amerika ide u građanski rat!

Tramp: Ako me smenite, Amerika ide u građanski rat!

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je na Tviteru da bi njegov opoziv mogao da izazove drugi građanski rat u SAD, citirajući izjavu evangelističkog pastora Roberta Džefrisa, koji je tu ocenu izneo u intervjuu za „Foks njuz“.

Foto: Twitter

Džefris je dodao da bi zemlja impičmentom predsednika mogla da bude nepovratno slomljena i da se od toga nikada ne bi oporavila.

​Tramp je u seriji ljutitih tvitova napisao da, kao i svaki američki državljanin, zaslužuje da se suoči sa onim ko ga optužuje, pogotovo, kako je naveo, zato što je uzbunjivač predstavio savršen razgovor sa inostranim liderom na potpuno „netačan i prevarantski“ način.

Tramp: Ako me smenite, Amerika ide u građanski rat!

On je dodao da ne želi da se sastane samo sa uzbunjivačem „koji je izneo informacije iz druge i treće ruke“, već i sa osobom „koja mu je nezakonito dala te većim delom netačne informacije“.

„Da li je ta osoba špijunirala predsednika SAD? To će imati velike posledice“, napisao je Tramp.

On je istakao da želi da predsednik Odbora Predstavničkog doma Kongresa SAD za obaveštajne poslove Adam Šif bude ispitan na najvišem nivou zbog „prevare i izdaje“.

„Njegove laži iznete su na najbezobrazniji i najgrozniji način u istoriji Kongresa. On je napisao i pročitao užasne stvari, a onda rekao da ih je izgovorio predsednik“, naveo je Tramp.

Šif je juče izjavio da je Kongres SAD odlučan u nameri da dobije pristup razgovorima Trampa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drugim svetskim liderima i dodao je da je Kongres zabrinut da postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost SAD.

Posle dojave anonimnog uzbunjivača iz obaveštajnih krugova, demokrate u Predstavničkom domu Kongresa pokrenule su proceduru Trampovog opoziva.

Demokrate navode da je Tramp zloupotrebio položaj i da je od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog tražio političku uslugu — da u Ukrajini istraži poslovanje Hantera Bajdena, sina njegovog potencijalnog protivkandidata na predsedničkim izborima iz redova demokrata Džozefa Bajdena.

Izvor: Sputnjik

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Osam razloga zbog kojih može da vam izostane ciklus

Pon sep 30 , 2019
Osam razloga zbog kojih može da vam izostane ciklus Kada mesečni ciklus zakasni nekoliko dana ili izostane jedan mesec, prvo na šta mnoge žene pomisle jeste da su trudne. Međutim, […]
%d bloggers like this: