U Pirotu migranti Nataliji Rangelov palili kosu i psovali majku srpsku (VIDEO)

U Pirotu migranti Nataliji Rangelov palili kosu i psovali majku srpsku (VIDEO)

Pirotski taksisiti protestovali su nakon što su Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud procenili da napad na taksistkinju nije krivično delo, a ni prekršaj.

Screenshot

Kako taksisti navode, nakon što je policija saopštila da je proverila prijavu napada migranata na jednu taksistkinju, Osnovno javno tužilaštvo procenilo je da nema elemenata krivičnog dela, a sudija Prekršajnog suda utvrdio da nema ni elemenata prekršaja.

Pedesetak taksista se danas ipak okupilo ispred prigradskog Centra “Četvrti kilometar”, gde borave strani migranti, zbog, kako su naveli, solidarnosti s taksistkinjom koja tvrdi da je napadnuta i “radi upozorenja da se tome mora hitno stati na put”.

Taksistkinja Natalija Rangelov je izjavila da su je trojica migranata u ponedeljak uveče napala dok ih je vozila do Tranzitno-prihvatnog centra “Četvrti kilometar” kraj Pirota, gde borave, da su je psovali, zapalili joj kosu i da ju je jedan udario.

U Tranzitno-prihvatnom centru “Četvrti kilometar” boravi 177 migranata, od kojih su 84 iz Avganistana.

Regionalni koordinator Komesarijata za izbeglice i migracije Slobodan Savović je za TV Pirot rekao da među migrantima “ima različitih ljudi”, da “to moramo da shvatimo” i da “po našem zakonu ne možemo da im ograničimo kretanje”.

U Pirotu migranti Nataliji Rangelov palili kosu i psovali majku srpsku (VIDEO)

Stanje u Centru je “redovno”, a “što se tiče njihovog ponašanja u gradu, to je van naše moći i to je stvar javnog reda i mira”, rekao je Savović.

“Sinoć oko pola šest sam primila trojicu koji su tražili da ih odvezem do naselja na Četvrtom kilometru. Čim su seli počeli su da pale cigarete, da mi dobacuju nepristojne reči, a jedan mi je čak opsovao majku srpsku. Pokušala sam da ih smirim, ali nije vredelo, nastavili su sa vulgarnostima i počeli fizički da nasrću na mene. Jedan me je dohvatio za glavu i upaljenom cigaretom počeo da mi pali kosu. Zaustavila sam auto i počela da bežim. Nekako sam uspela da im umaknem, ali ovo im nije prvi put da se ponašaju tako bezobzirno i bezobrazno, čak i prema kolegama muškarcima”, za Novosti kaže Natalija, koja je popilično uzbuđena i plaši se da više uopšte sedne za volan i vozi migrante sa Bliskog istoka.

Prema njenim rečima, policija je reagovala veoma brzo i odmah identifikovala dvojicu napadača i pritvorila ih, dok je treći još u bekstvu.

Njene kolege Mihajlo Krstić i Zoran Stanković takođe kažu da im je “dogorelo do nokata” od ponašanja migranata iz Avganistana, Sirije, Iraka, Burundija, kojih u Četvrtom kilometru trenutno ima oko 170.

Izvor: B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Preminula čuvena sovjetska špijunka: Sa mužem spasla Staljina, Ruzvelta i Čerčila

sri nov 27 , 2019
Preminula čuvena sovjetska špijunka: Sa mužem spasla Staljina, Ruzvelta i Čerčila Sovjetska špijunka Goar Vartanjan, koja je sa mužem Gevorkom sprečila nacistički pokušaj da se 1943. izvrši atentat na savezničke […]
Preminula čuvena sovjetska špijunka: Sa mužem spasla Staljina, Ruzvelta i Čerčila