Vučić ponudio pomoć Kinezima povodom novog virusa

Vučić ponudio pomoć Kinezima povodom novog virusa

Vučić ponudio pomoć Kinezima povodom novog virusa
Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Kine Si Đinpingu u kojem mu je odao priznanje na naporima u borbi protiv novog oblika koronavirusa i ponudio pomoć Beograda.

Vučić je u pismu naveo da građani Srbije “dele tugu sa bratskim kineskim narodom” zbog žrtava epidemije koronavirusa i zamolio Sija da prenese njihovo duboko saosećanje porodicama preminulih, a obolelima da “izrazi ohrabrenja da se izbore sa tom bolešću”, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

“Dok delimo brigu zbog mogućih posledica bolesti i sa Vama strepimo nad svakim obolelim, u isto vreme sa divljenjem pratimo kako se odvažno suočavate sa ovim ‘demonom’, kako Vi nazivate koronavirus, uvereni da ćete, Vašom mudrom politikom, naći rešenja i pobediti ga”, napisao je Vučić.

Prodaje se sajt Novinar.rs

On je naveo i da Kina, “u teškim trenucima, dok nezamislivom brzinom završava bolnice u gradu Vuhanu, pokazuje svoju snagu, koju crpi iz jedinstva rukovodstva i naroda”.

“To, u vremenima izazova, može samo zemlja sa snažnim i posvećenim liderom. Dragi prijatelju, ukoliko Srbija, kao mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine, može da pomogne na bilo koji način, mi smo spremni da, u okviru svojih mogućnosti, tu pomoć i uputimo”, dodao je Vučić.

Od novog oblika koronavirusa koji se iz Kine proširio u druge države umrla je 361 osoba, a zaraza je potvrđena kod više od 17.000 ljudi.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vulin: DOS me je hapsio zbog mojih ideala, a sad se funkcioneri hapse jer se u Srbiji primenjuju zakoni

pon feb 3 , 2020
Vulin: DOS me je hapsio zbog mojih ideala, a sad se funkcioneri hapse jer se u Srbiji primenjuju zakoni Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da „nema šta da […]
Vulin: DOS me je hapsio zbog mojih ideala, a sad se funkcioneri hapse jer se u Srbiji primenjuju zakoni