Ulazak u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa i obaveznog karantina

Ulazak u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa i obaveznog karantina

Severna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana.

Ulazak u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa i obaveznog karantina
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

“Nakon odluke makedonske vlade da se otvore granice, svi domaći i strani državljani će moći da putuju i tranzitiraju kroz teritoriju te zemlje, bez obaveze da urade PCR test na koronavirus i budu u karantinu 14 dana”, navodi MIA.

Makedonska vlada je donela tu odluku na osnovu preporuke Komisije za zarazne bolesti u Severnoj Makedoniji, a takođe je odlučila da od 1. jula budu otvoreni za saobraćaj aerodromi u Skoplju i Ohridu.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je da zbog potpunog otvaranja granica nema značajnog rizika za veliki skok broja zaraženih kovidom – 19.

Makedonski premijer Oliver Spasovski tvrdi da otvaranje granica nije politička odluka, povezana sa predstojećim izborima u toj zemlji koji će se održati 15. jula, već da je utemeljena isključivo na epidemiloškim analizama i stavu Komisije za zarazne bolesti.

Ulazak u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa

On je na konferenciji za medije poručio da građani moraju da nauče da žive s virusom, a, kako je naveo, to znači poštovanje preporuka za nošenje lične zaštitne opreme, držanje distance i česte dezinfekcije.

Izvor: Beta; Nova.rs, Insajder

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vučić: Srbija bi mogla da postane članica EU do 2026.

Pet jun 26 , 2020
Vučić: Srbija bi mogla da postane članica EU do 2026. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da veruje da će se do kraja mandata nove vlade, 2024. godine, završiti pristupni […]
%d bloggers like this: