Vučić: Srbija bi mogla da postane članica EU do 2026.

Vučić: Srbija bi mogla da postane članica EU do 2026.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da veruje da će se do kraja mandata nove vlade, 2024. godine, završiti pristupni pregovori Srbije i EU, što znači da bi bilo realno, dodaje on, da Srbija postane članica Unije do 2026. godine.

Vučić: Srbija bi mogla da postane članica EU do 2026.
Printscreen/ N1

Vučić je u obraćanju novinarima u Briselu rekao da se danas sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razgovarao oko sat vremena.

Kako je rekao, teme su bile evrointegracije Srbije, pregovori Beograda i Prištine i ekonomski paket pomoći.

Pre nastavka dijaloga, dodao je Vučić, trebalo bi da dođe do susreta lidera iz regiona sa čelnicima Unije u Parizu. On očekuje da do nastavka dijaloga sa Prištinom dođe kroz dve, tri nedelje.

Predsednik Srbije je razgovarao i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a predstoji mu susret sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Srbijo pomozi!!! Samohrana majka iz Pančeva ima samo jednu želju-šporet da može deci da peče hleb!

Pet jun 26 , 2020
Glad i neimaština su uvek aktuelni problemi čovečanstva!!! Srbija nije izuzetak! U 21. veku postoje ljudi kojima je san da imaju (verovali ili ne) šporet da peku hleb! Kada je […]
%d bloggers like this: