Hrvatska zbog migranata podigla ogradu na svojoj granici

Hrvatska zbog migranata podigla ogradu na svojoj granici

Hrvatska zbog migranata podigla ogradu na svojoj granici
Ilustracija

Hrvatska je jutros postavila ogradu u blizini graničnog prelaza Izačić na severozapadu BiH.

To je uradila kako bi ojačala granicu zbog migrantske krize, potvrđeno je sarajevskom portalu Klix.ba iz hrvatskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Pomična barijera je postavljena na teritoriji Hrvatske u mestu Ličko Petrovo Selo, navodi portal i dodaje da će hrvatski graničari na taj način dodatno ojačati granicu i sprečiti eventualne pokušaje migranata da uđu u tu zemlju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RH se pozivaju na šengenski katalog EU za nadzor spoljnih granica, povratak i ponovni prihvat, u kojem je navedeno “da granične prelaze i neposredno okolno područje treba tehnički nadgledati, a granične provere i nadzor trebada budu osvetljeni”.

“Granični prelazi, u pravilu, treba da budu odvojeni ogradom, a izuzeci mogu da budu napravljeni u slučaju graničnih prelaza za lokalni granični promet”, navodi se u odgovoru ministarstva portalu Klix.ba.

Dodaje se da su temelji za postavljanje pomične fizičke barijere napravljeni i ranije na nekim graničnim prelazima u Hrvatskoj, kao na primer na graničnim prelazima Gejkovac, Pašin Potok, Erdut i Batina.

Iz ministarstva najavljuju da će biti postavljeno još ograda, ako se ukaže potreba, u skladu s analizom rizika migrantske krize.

B92

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Dankovi aforizmi: Otadžbina se brani lepotom i uništava ružnoćom NVO aktivistkinja

Pet feb 21 , 2020
Dankovi aforizmi: Otadžbina se brani lepotom i uništava ružnoćom NVO aktivistkinja 1. Otadžbina se brani lepotom i uništava ružnoćom NVO aktivistkinja. 2. Opasno se naduvaše rastafarosi i opasno prete rušenjem […]
%d bloggers like this: