Mađarska policija otkrila tunel ispod granice sa Srbijom, sprečila više od 300 migranata da ilegalno iz Srbije uđu u tu zemlju

Mađarska policija otkrila tunel ispod granice sa Srbijom

Mađarska policija sprečila je prošlog vikenda više od 300 migranata da ilegalno iz Srbije uđu u tu zemlju i u saradnji sa mađarskom vojskom, u blizini mesta Morahalom, otkrila tunel ispod žičane ograde na granici.

Mađarska policija otkrila tunel ispod granice sa Srbijom
Foto: Tanjug/AP/ORFK/police.hu

Policija veruje da je tunel, visine 40 centimetara i dužine 24 metra, korišćen za šverc migranata sa srpske na mađarsku stranu. Ovo je treći podzemni prolaz ispod ograde koji su mađarski pogranični organi otkrili u poslednjih godinu dana na tom području, prenosi RTS.

Mađarska policija otkrila tunel ispod granice sa Srbijom

Mađarska od kraja maja ponovo beleži veliki rast broja migranata koji pokušavaju da ilegalno stignu u EU, a samo prošle nedelje zabeleženo je skoro 900 pokušaja nelegalnog prelaska.

Mađarski zvaničnici ponavljaju da Mađarska neće ukloniti ogradu na mađarsko-srpskoj granici, već će pojačati odbranu šengenskih granica kako bi onemogućili migrante da ilegalno uđu na teritoriju EU.

Srna, N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Dodik: Srbija je sa Vučićem postala bolje mesto za život

Pon jun 8 , 2020
Dodik: Srbija je sa Vučićem postala bolje mesto za život Banjaluka — Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu […]
%d bloggers like this: