ALJBIN KURTI PRETI SRBIMA

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je sinoć da održanje srpskih izbora na Kosovu 3. aprila može biti samo ako se pre toga postigne preliminarni dogovor sa Vladom Srbije.

Kurti: Poništićemo takse, započećemo dijalog sa Srbijom
Aljbin Kurti, Foto: Screenshot

 

“Rekao je da je u razgovorima sa državama članicama Kvinte i ambasadorom EU Tomasom Sunjogom rekao da se Srbija pokazuje “destruktivnom u mnogim dimenzijama”.

– Izbori mogu da se održe samo ako imamo preliminarni dogovor sa Vladom Srbije – rekao je on za RTK.

Kurti tvrdi da je predlog zemalja Kvinte bio da Beograd zatraži organizovanje izbora preko svoje prištinske kancelarije za vezu, a ne direktnim kontaktom “vlade sa vladom”.

Rekao je da je u razgovorima sa državama članicama Kvinte i ambasadorom EU Tomasom Sunjogom rekao da se Srbija pokazuje “destruktivnom u mnogim dimenzijama”.

– Veoma jasno sam objasnio i državama članicama Kvinte i ambasadoru EU da Srbija pokazuje destruktivnost u mnogim dimenzijama jer želi da sprovede ovo pitanje razmenom pisama između zvaničnika za vezu, što manje-više seže do juna 2020. godine – rekao je Kurti.

Izvor: RTK

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Dan kada je Satana Ad preselio u Srbiju-24-03.1999.godine

Čet mar 24 , 2022
”…Posilili se ljudi. Pogordili se zbog dela ruku svojih: zbog svojih gradova, drumova, železnica, parobroda, parnih plugova, električnih mašina, podzemnih i podvodnih i vazdušnih mašina, pogordili se veoma. I uzdigli […]
%d bloggers like this: