OPASNA PROVOKACIJA PRIŠTINE Kurti traži od Amerike da se lažna država ugura u NATO pakt

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, u nedelju, tokom učešća na Poslovnom forumu u SAD zatražio je da samoproglašeno Kosovo postane deo NATO programa “Partnerstvo za mir“, prenela je Koha.

Kurti je naveo da je takozvano Kosovo na prvom mestu po vladavini prava na Balkanu, na 17. mestu u borbi protiv korupcije prema “Transparensi internešenelu” i u vrhu po slobodi medija.

“Kao neizbežni saveznik i prijatelj, potrebna nam je pomoć Sjedinjenih Država da postanemo deo Programa “Partnerstvo za mir”, dok ne postanemo punopravni član NATO“, rekao je Kurti, ističući rast budžeta za odbranu od 52 odsto.

Kako se navodi u saopštenju upućenom medijima, on je istakao “pozitivne ekonomske pokazatelje, impresivan dvocifren privredni rast, kao i rad na uspostavljanju Privrednog suda na Kosovu”, prenosi portal Kosovo onlajn.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Peking poziva Vašington na oprez u izjavama o Tajvanu

Pon maj 23 , 2022
Tajvan je neotuđivi deo kineske teritorije, Kina će preduzeti odlučne mere za zaštitu svog suvereniteta i interesa bezbednosti i poziva Sjedinjene Države da budu oprezne u svojim izjavama i akcijama […]
%d bloggers like this: