HARADINAJ: Kurti se u SAD bavi beznačajnim pitanjima

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj kazao je da se sadašnji premijer Aljbin Kurti u Sjedinjenim Američkim Državama bavi beznačajnim pitanjima i da je to što radi pogrešno, prenosi Reporteri.

“Kurti miriši cveće bavi se ‘nalepnicama’ i pogrešno je to što radi”, rekao je Haradinaj u telefonskoj vezi na Kanalu 10.

On je kritikovao Kurtija zbog odbijanja američkog gasovoda.

“Pitanje je drugačije, ozbiljnije je, tako da ne mešamo ove teme. Koliko je šef Samoopredeljenja lenj, pokazuje ono što su uradili za američki gasovod. Sve su to skandali ove Vlade”, dodao je Haradinaj.

On je dodao da ga je tokom boravka u SAD ignorisalo predstavništvo Kosova po nalogu Kurtija, iako je Vladi dve nedelje uoči puta dostavio svoju agendu, prenosi Ekonomija onlajn.

“Nisam ništa krio. Očekivao sam logističku pomoć ambasade, ali su me ignorisali i ambasada u Vašingtonu i konzulat u Njujorku, verovatno po direktivi Kurtija i vlade. Radio sam u nacionalnom interesu, a nekoliko puta sam istakao da naše prijateljstvo sa Amerikom pripada narodu, ne političarima”, rekao je Haradinaj.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA MIŠELOM Sastanak počinje u 14 sati, razgovaraće o teškim i važnim temama

Čet maj 19 , 2022
Predsednik Republike Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela sa kojim će razgovarati od 14 časova do kasnih večernjih sati. Predsednika Vučića čekaju teške teme u razgovoru sa […]
%d bloggers like this: