Petrović: Ministre, da smo se sreli, znali bi ste zašto se načelnik preznojava i menja boje

Petrović: Ministre, da smo se sreli, znali bi zašto se načelnik preznojava i menja boje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je juče Policijsku stanicu Trgovište, gde je sa policijskim službenicima razgovarao o stanju bezbednosti u ovome mestu i uslovima njihovog rada, navodi se u tekstu “MINISTAR STEFANOVIĆ OBIŠAO POLICIJSKU STANICU TRGOVIŠTE” objavljenom na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Foto: MUP Srbije

Nadalje se u tekstu navodi da je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prilikom obilaska Policijske stanice Trgovište, sa policijskim službenicima razgovarao o stanju bezbednosti u ovome mestu i uslovima njihovog rada. U tekstu navodi sledeće:

– “Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da radi na unapređenju uslova kroz dalju nabavku vozila, opreme i tehnike. Ministar je rekao da država brine i o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih istakavši da će pripadnici MUP sa novembarskom platom dobiti povećanje zarada. Stefanović je policijskim službenicima poručio da od njih očekuje maksimalno zalaganje i još bolje rezultate u borbi protiv svih vidova kriminala i zaštiti bezbednosti građana. Tokom posete Trgovištu, potpredsednik Vlade razgovarao je i sa predsednikom opštine Nenadom Krstićem i njegovim saradnicima o daljim investicijama u putnu i komunalnu infrastrukturu i stvaranju uslova za bolji život građana ovog kraja Srbije.”

I tačka – kraj! To je to…

PA KO JE ONDA PETROVIĆ ZORAN, ŠTA ON TO HOĆE… I O ČEMU SE OVDE KONKRETNO RADI…?!?

Petrović: Ministre, da smo se sreli, znali bi zašto se načelnik preznojava i menja boje
Foto: MUP Srbije, Privatna arhiva

Podsećanja radi… Tokom januara meseca 2019. godine, u POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE su, sa svojim članstvom, pristupili ZORAN PETROVIĆ, predsednik “Sindikata ujedinjene policije” (nezavisna sindikalna organizacija u odnosu na poslodavca – MUP a takođe i potpuno samostalna u odnosu na ostale sindikate i veće sindikalne centrale) , IGOR ĐURĐEVIĆ, osnivač i predsednik “Policijskog sindikalnog pokreta” (takođe apsolutno nezavisna sindikalna organizacija u odnosu na poslodavca – MUP, kao i potpuno samostalna u odnosu na ostale sindikate i veće sindikalne centrale) i NIKOLA PETROVIĆ jedan od članova glavnog odbora “Sindikata Srpske policije” i predstavnik članstva sindikata iz Beogradskog odreda Žandarmerije.

Foto: PSS

O toj (nesvakidašnjoj) pojavi na sindikalnoj sceni ministarstva unutrašnjih poslova, između ostalog pisano je i u tekstu “ KOLEGE PROBUDITE SE – CILJANO STE USPAVANI… MISLITE O TOME!

Ova trojica sindikalnih aktivista su se na korak pristupanja u PSS odlučili prvenstveno radi ojačavanja PSS, kao jedine (njima) prepoznatljive radničke sindikalne organizacije, koja se beskompromisno bori za prava zaposlenih u MUP, u trenutku kada se od svih ostalih sindikata pod dirigentskom palicom samog ministra vodila kampanja sa ciljem “otimanja reprezentativnosti” PSS-u.

Predsednik PSS, Veljko Mijailović je 1. februara 2019. godine (u (VIDEO) obraćanju javnosti)  predstavio Zorana Petrovića, kao i ostalu dvojicu sindikalnih aktivista.

NOVINAR.RS je uoči ove posete ministra Stefanovića policijskoj upravi Vranje i pre sastanka sa zaposlenima u policijskoj stanici Trgovište, preneo saopštenje sindikalne grupe Trgovište – PSS, kao i izjavu Petrovića, u tekstu “PSS: Stefanović u Trgovištu, krečenje fasada, pranje ulica i ispiranje biografija” gde je zapravo Petrović jasno ukazao na svoje namere da se obrati lično ministru i iznese svoja saznanja koja se tiču veoma loših uslova za rad u PS Trgovište, kao i mnoštva propusta u radu aktuelnog načelnika iz Trgovišta.

Petrović je naveo da će nastojati da ministru policije prezentuje pravo činjenično stanje, da se upozna sa kadrovskom politikom, nestručnošću starešina, javašlukom, nenamenskim trošenjem resursa MUP-a i nanošenja štete po ugled i budžet od strane pojedinih bahatih starešina.

Time je zapravo jasno stavljeno do znanja da će Petrović podsetiti i na raniji slučaj “pokazivanja značke” o čemu je detaljnije bilo reči u tekstu “Trgovište: Kad pijani načelnik policije vrši smotru vašarskog šatora i druge tužne priče o MUP-u“.

Međutim, šta se u međuvremenu zbilo, odnosno šta se događalo “iza kulisa” tokom ministrove posete, u odnosu na što je predstavljeno u tekstu iz  MUP-a (gde je prikazano da u Trgovištu faktički “cvetaju ruže”) – dakle, o čemu se konkretno radi – saznajemo iz naknadne izjave Petrovića:

Petrović: Ministre, da smo se sreli, znali bi zašto se načelnik preznojava i menja boje

– “Danas, za nas poseban dan: KRSTOVDAN i dan koji će biti upisan u istoriji kao dan kada je PS Trgovište posetio ministar policije. Za mene kao što sam i predvideo načelnik je imao specijalni “zadatak od poverenja” koji je morao da se obavi daleko od javnosti. Moji učestali zahtevi da mi se omogući da budem prisutan na sastanku nisu usvojeni zbog potrebe službe i složenosti zadatka koji sam obavljao prilikom obezbeđenja zgrade fabrike slatkiša koju ministar iz njemu znanih razloga nije želeo da svečano otvori i čije otvaranje se odložilo – do sledećeg svečanog otvaranja.

Inače po samom protokolu obezbeđenja, unapred se znalo da ministar neće boraviti na tom mom mestu obezbeđenja.

Načelnik kome je ovog dana, na dan KRSTOVDAN, nešto bilo loše zbog čega se preterano znojio i menjao boje (što je pored svih prisutnih u sali primetio i sam ministar) ovoga puta uspeo je da me spreči da lično upoznam ministra sa korupcijom, nepotizmom, nezakonitim i neprofesionalnim ponašanjem rukovodioca PU Vranje i posledicom izazvanom zadnjom sistematizacijom .

I tako na dan kada je pronađen Časni krst mi pronađosmo nečasne.

Istina je kao voda – uprkos svemu, uvek nađe put…

Istrajnost i odlučnost u svojim namerama ovog hrabrog čoveka, vidimo i iz komentara koga je Petrović ostavio na a zvaničnoj Fejsbuk stranici ministra Stefanovića u objavi koja se tiče upravo obilaska Trgovišta, a koji glasi:

Poštovani gospodine ministre, zaposlen sam u PU Vranje, grupi za suzbijanje kriminala u PS Trgovište i danas sam na ovaj istorijski dan, kada ste nas posetili iskazao ogromnu želju da prisustvujem održanom sastanku.

Namera mi je bila da Vas upoznam sa stvarnim stanjem u PU Vranje i PS Trgovište, a ne sa lažnim statističkim podacimna koje Vam je prezentovao načelnik PU Vranje.

Smatram da mi je dužnost da Vas upoznam da je borba protiv korupcije u Vranju obezvređena, da PU Vranje potresaju ostaci migranske krize, korupcija, nepotizam, intrige i senzacionalizam.

Međutim, znajući za moje zahteve koje sam uputio, načelnik ili kako kažu mediji “smenjeni načelnik PU Vranje” onemogućio me je u mojim namerama.

Takođe sam došao do saznanja da je i u PU Vranju vršena procena i selekcija ko od zaposlenih može prisustvovati sastanku i da su policijskim službenicima podelili unapred pripremljena pitanja koja su Vam postavljena.

Složićete se sa mnom da se na ovaj način vraćamo u mračno doba cenzure i da takvo stanje nikako ne može biti tekovina jednog modernog demokratskog društva sa kojim se i Vi ne slažete.

Takođe naglašavam da sam Vam se u ranijem periodima obraćao raznim prijavama i predstavkama, te zbog toga, kao i zbog mog unutrašnjeg uzbunjivanja i sindikalne pripadnosti trpim zlostavljanje na radu i nanošenje štetnih posledica, kako meni tako i mojoj porodici.

Stekao sam utisak da sa istim podnescima niste upoznati kao i da Vam se plasira neka lažna istina i stanje u pojedinim upravama. Zbog toga sam prinuđen na ovakav vid korespondencije i nadam se da mi nećete zameriti na iskrenost i dobronamernost.

Verujem da ćete u opštem interesu organizovati sastanak na kome ću Vam izneti sve činjenice i okolnosti. Unapred zahvalan.

Pošto ne bi bilo prvi put da komentar sa stranice funkcionera – nestane, on je ipak, predostrožnosti radi “skrin-šotovan”…

Petrović: Ministre, da smo se sreli, znali bi zašto se načelnik preznojava i menja boje

Obzirom da Petrović i njegovi saborci koji se gotovo svakodnevno sukobljavaju sa raznim lokalnim samovoljnim moćnicima (rukovodiocima) tokom borbe za prava svojih kolega, radnika i za pravdu, a pri tome kao i svi drugi “mali ljudi” – nemaju adekvatnu medijsku pažnju koju na primer imaju javne ličnost, NOVINAR.RS će nastaviti da prati njihove aktivnosti i izveštavaće…

U konačnom – svaka borba “malog čoveka” koji se suprotstavlja sistemu, u današnje vreme, ne samo što je prava retkost, već je i vredna svake pohvale u samom startu, bez obzira na krajnji ishod.

Novinar.rs/ I. Đ.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Ringo Star objavljuje svoj dvadeseti solo album

Sub sep 28 , 2019
Ringo Starr, bivši bubnjar slavne grupe The Beatles, objavio je novi singl “What’s My Name” kojim najavljuje dvadeseto solo izdanje u karijeri. Nova ploča trebalo bi da bude objavljena 25. oktobra, a nasleđuje album […]
Ringo Star objavljuje svoj dvadeseti solo album
%d bloggers like this: