PSS: Stefanović u Trgovištu, krečenje fasada, pranje ulica i ispiranje biografija

PSS: Stefanović u Trgovištu, krečenje fasada, pranje ulica i ispiranje biografija

Povodom najavljene današnje (27.09.2019.) posete ministra Nebojše Stefanovića i pred sastanak i obraćanje policajcima iz Trgovišta zakazanim za 14.00 sati, dana 26.09.2019.godine oglasili su se iz sindikalne grupe Trgovište – Policijskog sindikata Srbije sledećim saopštenjem:

PSS: Stefanović u Trgovištu, krečenje fasada, pranje ulica i ispiranje biografija
Foto: PSS Vranje

U SUSRET MINISTRU POLICIJE

Dana 27.09.2019.godine ministar policije Nebojša Stefanović svečano će otvoriti fabriku konditorskih proizvoda (nepoznatog grčkog investitora) u Donjem Stajevcu, opština Trgovište.

Kako navode Novine Vranjske “on najpre dolazi u Vranje, koje od pre neki dan ima novog načelnika Policijske uprave, umesto smenjenog Živkovića, pa tek potom, da Vlasi ne pomisle da se nalazi u zabranjenoj funkcionerskoj kampanji, ide u Trgovište.”

Ono što je za nas bitno, ministar će izvršiti obilazak svih policijskih ispostava i policijskih stanica na područiju policijske uprave Vranje. Međutim, smenjeni ili odlazeći načelnik Živković, u nameri da prikaže netačno stanje, angažovao je sve zaposlene da urede objekte i prostorije, tako da se celog dana neumorno vrši čišćenje, krečenje i sređivanje, sanacija, čak su i slike WC šolje nakon upotrebe migranata obrisane sa FB društvene mreže.

PSS: Stefanović u Trgovištu, krečenje fasada, pranje ulica i ispiranje biografija

PSS: Stefanović u Trgovištu, krečenje fasada, pranje ulica i ispiranje biografija
Foto: PSS Vranje

Ništa drugačije nije ni u PS Trgovište gde se odjednom pojavio polikolor za krečenje fasade, okačene su na jarbolu dve nove zastave. Policijski službenici oprali su ceo krug i ulicu ispred zgrade policijske stanice. Radnica higijene je morala da dođe van radnog vremena i da čisti i džogerom prelazi preko tepiha.

Foto: PSS Vranje

Spisak PS Trgovište za skupljanje para radi kupovine tonera za štampač je iz prostorije dežurne službe povučen, a doneli su čak i novi LC televizor i dva računara. Na taj način ministar se dovodi u zabludu jer mu se prezentuju nepostojeći savršeni uslovi za rad, tako da će ministar steći sliku da u “naše preduzeće cveta cveće”, da su idealni uslovi za rad, da je sistematizacija imala učinak, da su kadrovi PU Vranje Bogom dati.

Foto: PSS Vranje

Takođe, neposredno pre dolaska ministra, zamenik načelnika odnosno zet bivšeg načelnika potrudio se da slučaj “pokaži značku” (o kome je ranije bilo reči u tekstu “TRGOVIŠTE: KAD PIJANI NAČELNIK VRŠI SMOTRU VAŠARSKOG ŠATORA I DR. TUŽNE PRIČE O MUP) ispegla i utvrdi da nema propusta u radu načelnika PS Trgovište.

Zato ćemo se potruditi da ministru policije prezentujemo pravo činjenično stanje, da se upozna sa kadrovskom politikom, nestručnošću starešina, javašlukom, nenamenskim trošenjem resursa MUP-a i nanošenja štete po ugled i budžet od strane pojedinih bahatih starešina. Ovaj iznenadni dolazak ministra i sve ovo opremanje PS Trgovište preko noći – zasenilo je našu skromnu donaciju kojom smo pokušali da koliko-toliko poboljšamo uslove rada u PS Trgovište i nadamo se da nakon odlaska ministra, neće odneti i opremu koju su doneli.

Foto: PSS Vranje

Ovim povodom redakcija NOVINAR.RS je kontaktirala Zorana Petrovića, člana upravnog odbora Policijskog sindikata Srbije, kao sindikalnog predstavnika za PU Vranje koji nam je pre svega potvrdio navode obaveštenja u vezi sa posetom ministra, te je na dalje ukazao na sledeće:

– “Sastanak sa ministrom je organizovan u Domu kulture u Trgovištu i obavezan je dolazak svih zaposlenih iz policijske stanice Trgovište kao i kolega iz granične policije i vatrogasaca. Inače radi se u najveće u ovom trenutku – sve se šminka, krpe se rupe, obeležava put itd. Zgrada policijske stanice Trgovište je okrečena ali samo sa prednje strane, dok se sa zadnje strane nalazi deponija. Ulice se peru vatrogasnim crevom, a došla je i neka služba i donela i televizor i dva kompjutera. Zaposleni su potpuno izgubljeni, ne znaju šta ih je snašlo, moraju svi da dolaze pa čak i oni koji su slobodni i ne rade po dnevnom rasporedu. Sa odmora su sve kolege povukli, bukvalno im prekinuli odmore. Što se mene lično tiče, smatram da će me za vreme tog sastanka sa ministrom smestiti negde, što dalje i naći mi tada neku radnu obavezu kako bi me onemogućili da prisustvujem. Inače, što se same posete ministra tiče – smatram to dobrim gestom jer ministar je pre svega dužan da bude ministar svih zaposlenih, bez obzira na sindikalnu ili kakvu drugu određenu pripadnost i dobro je što će obići i Trgovište kao najsiromašniju opštinu. Međutim, minsitra je potrebno upoznati sa stvarnim stanjem i činjenicama, sa svim problemima zaposlenih, a ne da se sve doteruje i šminka pred njegov dolazak i da se time on obmanjuje. Videćemo šta će biti danas…

Novinar.rs/ I. Đ.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Goran Cvetanović: Leskovačko-radikalsko-naprednjački faraon, nasilnik i revolveraš

Pet sep 27 , 2019
Goran Cvetanović: Leskovačko-radikalsko-naprednjački faraon, nasilnik i revolveraš Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Znate ga obučenog poput faraona, možda se sećate njegove nagrađene bašte, a i njegov stiglić osvojio je šampionat u […]
Goran Cvetanović: Leskovačko-radikalsko-naprednjački faraon, nasilnik i revolveraš
%d bloggers like this: