Sutra na Skupštini PSG smenjuju Sergeja Trifunovića?

Sutra na Skupštini PSG smenjuju Sergeja Trifunovića?

Sergej Trifunović je nesumnjivo svojim aktivnim uključenjem u politiku uzdrmao ustajalu opozicionu žabokrečinu u Srbiji, i decenijama nesmenjivu kastu isplivalu iz mulja koji je sa sobom, na žalost, doneo 5. oktobar.

Najpre je sama njegova kandidatura za predsednika Pokreta slobodnih građana izazvala užasavanje kako Aleksandra Vučića, tako i opozicionih vođa počevši od Dragana Đilasa, Vuka Jeremića kao i funkcionera raspale Demokratske stranke i onoga što se iz nje izrodilo.

Aleksandar Vučić i njegove službe su pokušale da spreče njegov izbor za predsednika, o čemu je autor ovog teksta pisao na portalu Obaveštajac, što možete pročitati OVDE, OVDE i OVDE.

Opozicija se u taj Vučićev pokušaj tada nije mnogo mešala, glumila je nezainteresovanost i krila se iza svojih novinara, analitičara i medija plasirajući priču o Sergeju Trifunoviću kao dobrom glumcu ali lošem političaru, koji svojim istupima samo šteti opoziciji, i smeta u njenoj “neustrašivoj” borbi protiv Vučićevog režima. Pretpostavljali su da nad njim neće imati kontrolu, i da će im u budućnosti verovatno praviti smetnje u eventualnim kombinacijama sa naprednjacima, posle tada najavljivanih prevremenih izbora.

U svakom slučaju i Vučiću i opoziciji je više odgovaralo kilavo i frigidno rukovodstvo koje će jednom nedeljno da ratuje protiv režima sa megafonom u ruci, i to ako ne pada kiša, sneg, ne duva košava ili nije previše toplo.

Sergej Trifunović je ubedljivo pobedio na izborima za predsednika PSG,  neki od impotentnih intelektualaca, mudrosera i šatro elite drugosrbijanske, koja se plašila radikalnih poteza koje bi mogao Sergej kao predsednik da povlači je napustila pokret, a nekima se od njih preko noći “javilo” ili su imali “viziju”, pa su preumili i shvatili da je Trifunović ono što je baš i trebalo Pokretu, te tako ostali na svojim funkcijama.

Sutra na Skupštini PSG smenjuju Sergeja Trifunovića?
Pavle Grbović i Goran Vesić, Foto. Screenshot

Jedan od njih je Pavle Grbović, koji je bio blizak Saši Jankoviću, i koji je nakon Jankovićeve ostavke najviše pljuvao Trifunovića, da bi se nakon izbora i pobede Sergeja kod njega javio dijementralno drugačiji stav… Inače, o samom njegovom neuravnoteženom ponašanju, neki bi možda rekli “naknadnom snoviđenju”, govori činjenica da je pred skupštinu PSG, na kojoj je izabran Trifunović, dao ostavku na mesto u Izvršnom odboru ali je odmah ujutru povukao. Po, na više mesta proverenim informacijama, telefonski razgovor te noći sa svemoćnim Goranom Vesićem, pomogao je Grboviću, koji je inače odbornik u Skupštini Beograda, da shvati da je Sergej lep, zgodan, dobar i pametan.

Petar Miletić i Ramuš Haradinaj. Postoji li veza između njih dvojice? Foto: Screenshot

Drugi naknadni vizionar je Petar Miletić, novinar sa Kosova i Metohije koji je bio zamenik predsednika Skupštine Kosova. Miletić je bio protiv izbora Trifunovića sve dok nije izabran u predsedništvo, posle toga Sergej za njega postaje sve i svja. Miletića prate razne kontraverze i priče o raznoraznim mahinacija na KiM (2010. je pucano na njega) a u obaveštajnim krugovima se smatra čovekom za vezu Ramuša Haradinaja i sa vlastima ili opozicijom u Srbiji.

Milan Žunić i Dragan Đilas, Foto: Privatna arhiva, opozicijanajednommestu.com

Treća zvezda na listi “ljubitelja” Sergeja Trifunovića je Milan Žunić. predsednik Izvršnog odbora. Pre Pokreta slobodnih građana bio je član Demokratske stranke, koju napušta posle smene Dragana Đilasa. Važi za Đilasovog čoveka u Pokretu, a i sam podgreva takve priče kako bi povećao svoju važnost i uticaj na članove. Sem povezanosti sa Draganom Đilasom, uvezan je i sa velikim brojem drugosrbijanskih NVO, i od njih zadužen i plaćen da Pokret ne zaluta u neke priče o patriotizmu i spreči ili  minimizuje svaki Trifunovićev kontakt sa strankama i pokretima koji su nacionalno obojeni. Bavi se isključivo Beogradom, sve poverenike koji su iz centralne Srbije smatra nebitnim, odlučuje o svemu u Pokretu i smatra PSG svojom privatnom imovinom…

I sad se verovatno pitate čemu upoznavanje sa ovom trojicom krtica koje ima svaka stranka ili pokret u Srbiji?

Odgovor je da su to ljudi koji spremaju neku vrstu puča i smene Sergeja Trifunovića sa mesta predsednika PSG. Sve treba da se odigra na Skupštini pokreta zakazanoj za subotu 18. maja.

Naime, Sergej Trifunović se pokazao kao političar i lider kojeg ne mogu kontrolisati ni Aleksandar Vučić, ni Dragan Đilas, ni Vuk Jeremić, niti ponuđeni novac. U PSG je izborom Sergeja za predsednika došlo do masovnog pristupa novih članova i Pokret je postao pretnja svim opozicionim strankama, a neposlušni, nepredvidivi i revolucionarni Sergej, pretnja učmaloj političkoj kasti.

Sergej Trifunović se trenutno nalazi na davno zakazanom snimanju filma u Crnoj Gori i male su mogućnosti da prisustvuje Skupštini.

Znajući za to, u utorak su se lideri tri opozicione stranke, uz aminovanje Aleksandra Vučića preko Gorana Vesića, dogovorili da se na Skupštini zakazanoj za sutra, u slučaju nedolaska Trifunovića, pokrene pitanje njegove smene.

Uz manipulisanje Statutom Pokreta, “ubeđivanjem” onih poverenika koji nisu iz Beograda od strane lokalnih tajkuna, planira se da Milan Žunić pokrene pitanje Sergejeve neozbiljnosti i neodgovornosti, da se u celu priču uključe Petar Miletić i Pavle Grbović i da se na dnevni red stavi izglasavanje nepoverenja Trifunoviću, a samim tim i njegova smena.

Sergej je već upoznat sa celim scenarijom, kao i što je upoznat sa svim tajnim dešavanjima i kombinacijama u Pokretu.

Zna da se ništa od gore navedenog neće desiti ako se pojavi na Skupštini, i ostaće do daljnjeg lažni mir u kući. Isto tako zna da je pogrešio što je dao priliku svojim neprijateljima da vode Pokret, nadajući se da nisu tu samo iz materijalnih interesa i da nisu spremni na kombinacije i trgovine baš sa svima.

Zato je ostavio da u zadnjem trenutku, kao što to i najčešće radi, reši da li ujutru da krene za Beograd ili da pusti da Pokret sam sebe odvede u ambis a on da nastavi da se bavi politikom, samo sa kvalitetnijim, hrabrijim i ne tako jeftinim ljudima.

Novinar.rs/ M. Milovanović

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Sabor SPC: Neprihvatljiva izmena statusa Kosova; Vučić: Svi se prave blesavi, sad ću i ja da se pravim blesav

pet maj 17 , 2019
Sabor SPC: Neprihvatljiva izmena statusa Kosova; Vučić: Svi se prave blesavi, sad ću i ja da se pravim blesav Sveti Arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) ponovio je danas stav […]