Tepić: Bler je doveo Vučiću ljude optužene za tešku korupciju u svojim državama

Tepić: Bler je doveo Vučiću ljude optužene za tešku korupciju u svojim državama

Potpredsednica Stranke Slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da “lanac najviših zvaničnika koji su u svojim državama optuživani za tešku korupciju, a Aleksandar Vučić ih uzima za savetnike, deli im srpsko državljanstvo i unosne poslove, vezuje jedan čovek – Toni Bler”.

“Bivši britanski premijer savetovao je Vladu dok je Vučić bio premijer, a nastavio i Vladu Ane Brnabić”, rekla je Tepić, u pisanoj izjavi. Prema njenim rečima, “pre aktuelne afere sa dodelom našeg državljanstva bivšoj premijerki Tajlanda osuđenoj za korupciju, još jedan bivši premijer dobio je zaštitu Srbije preko državljanstva – bivši premijer Rumunije Viktor Ponta, takođe optužen za tešku korupciju i koji je takođe za savetnika imao Tonija Blera”.

“Ponta je u jeku optužbi za korupciju 2016. godine, dobio ne samo naše državljanstvo, nego postaje i Vučićev ‘počasni savetnik'”, podseća Tepić.

Tepić: Bler je doveo Vučiću ljude optužene za tešku korupciju u svojim državama
Foto: Nova Stranka

Ponta se sumnjičio da je za Blerov dolazak u Bukurešt tokom predizborne kampanje, zloupotrebio ovlašćenja lidera svoje Socijaldemokratske partije kako bi ubedio rumunskog tajkuna Sebastiana Gicu da plati Bleru 220.000 evra za taj dolazak, a zauzvrat bi Gica politički napredovao”, navela je Tepić, prenosi SPP.

Kako je rekla, “Gica zbog iste afere beži iz Rumunije, gde drugde nego u Srbiju, a dok ga goni poznata antikorupcijska tužiteljka Rumunije Laura Kodruca Keveši i za njim se raspisuje Interpolova poternica, Gica u Srbiji dobija više ‘nagrada – azil 2017. i odbijanje Srbije da ga izruči Rumuniji, ali i milionske poslove njegove firme ‘Teamnet International’ sa Vladom Srbije i ministrom finansija”.

Tepić: Bler je doveo Vučiću ljude optužene za tešku korupciju u svojim državama

“U Blerovom lancu, Vučić služi i drugim zajedničkim saradnicima, kao što je princ Saudijske Arabije Mohamed Bin Salman, kome je takođe Bler savetnik, kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, za koje je gospođa Brnabić objasnila da UAE plaćaju Vladi Srbije savetničke usluge Tonija Blera Vladi, preko konsultantske kuće ‘Tony Blair Ašociates'”, rekla je Tepić.

“Kao da nam nije dovoljno režimskog kriminala i korupcije”, navela je Tepić “već i uvozimo”.

“Stoga ni Srbija ne može ozdraviti bez snažnog i nezavisnog antikorupcijskog tužioca, kako je to činila i tužiteljka Kodruca Keveši u Rumuniji, koji pod svojom nadležnošću mora imati svoju policijsku jedinicu, nezavisnu od ministra unutrašnjih poslova, odnosno uticaja političkih sinekura koji su i sami saučesnici u krivičnim radnjama”, rekla je Tepić.

Izvor: NOVI MAGAZIN

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno

Pon avg 12 , 2019
Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno Majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža (48) Kristin Asanž izjavila je da vlade Velike Britanije i SAD “ubijaju” njenog sina, zbog razotkrivanja zločina […]
Iz Vikiliksa tvrde da je Asanž prebačen u bolničko odeljenje zatvora
%d bloggers like this: