Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno

Iz Vikiliksa tvrde da je Asanž prebačen u bolničko odeljenje zatvora
Screenshot

Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno

Majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža (48) Kristin Asanž izjavila je da vlade Velike Britanije i SAD “ubijaju” njenog sina, zbog razotkrivanja zločina i korupcije.

“Mog sina Džulijana Asanža polako, okrutno i nezakonito ubijaju vlade SAD i Velike Britanije, zbog višestruko nagrađivanog novinarstva koje otkriva ratne zločine i korupciju”, napisala je Kristin Asanž na svom Tviter nalogu.

korupcije.

“Mog sina Džulijana Asanža polako, okrutno i nezakonito ubijaju vlade SAD i Velike Britanije, zbog višestruko nagrađivanog novinarstva koje otkriva ratne zločine i korupciju”, napisala je Kristin Asanž na svom Tviter nalogu.

Mrs Christine Assange
@AssangeMrs
My son Julian Assange is being slowly, cruelly & unlawfully assassinated by the US/UK Govts,

for multi-award winning journalism revealing war crimes & corruption!

Im tweeting/retweeting #FreeAssangeNOW

*Facts
*Info
*Updates
*Actions
*Rallies
*Resources
*Articles
*Interviews https://twitter.com/wikileaks/status/1134385305673445376 …

WikiLeaks

@wikileaks
UN Special Rapporteur on torture: “In 20 years..I have never seen a group of democratic States ganging up to deliberately isolate, demonise and abuse a single individual for such a long time and with so little regard for human dignity and the rule of law”https://ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=24665&LangID=E …

1.024
04:10 – 11. авг 2019.
Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
787 људи прича(ју) о овоме

Ispod te objave ona je dodala objavu “Vikiliksa”, odnosno izveštaj izvestioca UN za pitanja torture i mučenja koji se založio za prekid “kolektivnog progona” Asanža.

Izvestilac navodi da nikada za 20 godina rada nije video da se grupa demokratskih država udruži i zajedno namerno izoluju, demonizuju i zlostavljaju pojedinca tako dugo, bez imalo poštovanja prema dostojanstvu čoveka i vladavini prava.

Odluka o Asanžovom izručenju u februaru sledeće godine
Screenshot

Osnivač “Vikiliksa” trenutno se nalazi u zatvoru u Londonu, nakon što je posle skoro sedam godina uhapšen u Ambasadi Ekvadora u tom gradu.

Svi koji su ga posećivali rekli su da mu je zdravstveno stanje loše, prenosi Raša tudej navodeći da ga je prošle nedelje posetio novinar Džon Pildžer koji je rekao da se njegovo stanje pogoršava i da ga tretiraju gore od ubice.

Trenutno, Asanžu preti ekstradicija u SAD gde se tereti za posedovanje i širenje poverljivih informacija, a ukoliko sud utvrdi krivicu može biti osuđen na 175 godina zatvora.

Izvor: RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*