Milica Đurđević: Vučić nabija kompleks niže vrednosti srpskom narodu. Srpska desnica je običan cirkus!

Milica Đurđević: Vučić nabija kompleks niže vrednosti srpskom narodu. Srpska desnica je običan cirkus!

Gost Slavija info TV, bila je Milica Đurđević Stamenkovski, političar, politikolog, potpredsednik i jedan od osnivača Srpskog sabora Zavetnici.

Screenshot

Gošća je podvrgla kritici kompletnu delatnost aktuelne vlasti, ocenivši njenu unutrašnju i spoljašnjuje politiku kao lošu, pogubnu i izdajničku.

Niti vlast, niti Savez za Srbiju, ne bave se državom, prepucavaju se između sebe, zamajavaju narod, a za isti ih baš briga. Suštinski između njih nema razlike, jer vrhušku naprednjaka čine žuti preletačevići i ekstemni prozapadnjaci iz Nevladinog sektora.

Milica ističe, narod nikad ne bi glasao sa Gorana Vesića i Anu Brnabić. Premijer je prošao kurseve na Zapadu, koristi državnu funkciju samo zarad lične promocije, a pritom je neuka i instrument tuđe volje. Kažu da je njeno imenovanje rezultat kompromisa vlasti sa Zapadnim centrima moći, međutim: „to nisu komprimisi, to je golo vazalstvo!“ Sa sajte vlade Srbije njoj je čestitano rođenje deteta, to je bruka i sramota!

Đurđevićeva zaključuje:

„Srbija je okupirana tim agenturama i to se neće promeniti samo pukom promenom, malo Tadić, malo Vučić, malo Đilas, malo Nebojša Stefanović, to su kombinatorike, to je samo kadrovka opozicija, jer da oni imaju dovoljno fotelja, da oni svi mogu da sednu, oni se ne bi ni sporili, njihov suštinski problem je u manjku fotelja.“

Zavetnici su opozicija koja kritikuje program SNS, spoljnu, unutrašnju politiku Vučića i selekciju kadrova od najnižeg do najvišeg nivoa državne uprave.

Milica Đurđević: Vučić nabija kompleks niže vrednosti srpskom narodu. Srpska desnica je običan cirkus!

Milica Đurđević je razobličila Vučićevo isticanje nacionalne slabosti i pozivanje na gledanje u budućnost. Iza spočitavanja srpskom narodu da je mali narod, da je nebitan, zapravo leži:

„Filozofija stvaranja kompleksa niže vrednosti. Kada jednom narodu konstantno ponavite da je nevažan, da je nebitan, vi njega bukvalno svodite u ravan kolonijalnog protektorata, šaljete mu poruku da je on jeftina radna snaga i šaljete mu poruku da onda kada nastupi onaj trenutak, recimo, hajde da banalizujem, treba da date KiM, pa moramo da damo mi smo mali.

To je gubitniča, kukavička logika, kaja nam se nameće! Nemojte više da gledate u prošlost, gledajte u budućnost. Zašto to Vučić govori? Iza toga poziva se krije, želja da Srbi raskinu sa prošlošću, sa korenima, sa precima.

Zalgedani u budućnost, mi moramo gledati i u prošlost. Ne može postojati sutra, bez juče,” ističe Đurđevićeva.

U tom stilu Milica izobličava, Vučićev „Mali šengen“, auto-put Draš-Priština-Niš i migrantsku politiku.

Đurđevićeva objašnjava zašto Zavetnici ne mogu ući u politički savez sa strankama koje se deklarišu kao patritske, u prvom redu sa SRS, DSS i SD, ocenivši njihovo opoziciono delovanje.

U vezi sa SD, Milica sa žalošću konstatuje:

„Po ko zna koji put smo dobili neku opciju koja se krije iza Srpstva, a sve radi na štetu svega toga. To zaista jedan cirkus. Da sam neprijatelj srpskog naroda, ja bih pomagala takve organizacije.“

Milica Đurđević: Vučić nabija kompleks niže vrednosti srpskom narodu. Srpska desnica je običan cirkus!
Ilustracija, Screenshot

U emisiji Intervju Milica Đurđević Stamenkovski, dala je odgovore i na pitanja; zašto je zovu i ko je prozvao Mica Bundica, ko su neprijatelji Zavetnika sa strane desnice u Srbiji, kako se finansiraju Zavetnici, kako izgleda ekonomski program Zavetnika itd.

Gošća odgovara na optužbu da su Zavetnici SNS lažna opozicija i patriote i skreće pažnju ko te optužbe upućuje i zašto.

Milica Đurđević ističe da su Zavetnici bili pod posrednim udarom Vojno bezbednosne agencije.

Milica za kraj emisije poručuje:

„S obzirom da smo nastali podržavajući naš narod na barikadama na KiM, naš politički put je, da smo mi danas, barikada svim pogubnim potezima aktuelne vlasti, svemu onome što je pretnja srpskim nacionalim interesima, ali i barikada na kojima se okupljaju ljudi koji žele da učine nešto dobro za svoju zemlju.“

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Izumire Čonopljansko jezero, prisustvujemo velikoj ekološkoj katastrofi!

Pon nov 18 , 2019
Izumire Čonopljansko jezero, prisustvujemo velikoj ekološkoj katastrofi! U talasastom ataru među blagim peščanim uzvišenjima, gde se kilometrima i kilometrimane ne sreće ništa osim prašnjave i plodne ravnice, izležava se pecaroški […]
Izumire Čonopljansko jezero, prisustvujemo velikoj ekološkoj katastrofi!
%d bloggers like this: