Radulović: Vučić sprovodi politiku Nemačke. Podržavaju ga zbog migranata koje će naseliti i zbog KiM

Radulović: Vučić sprovodi politiku Nemačke. Podržavaju ga zbog migranata koje će naseliti i zbog KiM

Predsednik pokreta Dosta je bilo se u svojoj objavi na Fejsbuku osvrnuo na tekst koji je objavio N1, posle njegovog gostovanja u “Utisku nedelje”

Radulović: Vučić sprovodi politiku Nemačke. Podržavaju ga zbog migranata koje će naseliti i zbog KiM
Foto: Screenshot, Fejsbuk/ Saša Radulović

Između ostalog Radulović je napisao:

“Iako je ovaj izveštaj na N1 o tome šta sam rekao sinoć u Utisku Nedelje veoma detaljan, pravi novinarski, sa izvučenom suštinom, ipak bih ga malo dopunio:

Rekao sam da EU i Nemačka podržavaju Vučića i sve što radi u Srbiji zato što Vučić sprovodi nemačku politiku u Srbiji.

Rekao sam da Nemačka upravlja Balkanom i da se obukla u jagnjeću kožu EU.

Rekao sam da Nemačka od Balkana pravi koloniju jeftine radne snage.

Rekao sam da nam decu direktno iz medicinskih škola vode u Nemačku uz pomoć NSZ.

Rekao sam da 60% udžbenika u Srbiji izdaje nemačka firma.

Rekao sam da je Srbija opljačkana u poslednjih 30 godina, da su se 3 vlasti promenile i da niko nije odgovarao. Svaka nova vlast je štitla prethodnu.

Rekao sam da se uništava domaća privreda i da je i to deo politike Nemačke u Srbiji.

Rekao sam da trošimo više nego što zarađujemo već 30 godina i da zbog toga padamo u dužničko ropstvo. Koliko?
U periodu od 2007 do 2018 imamo negativan platni bilans od 34 milijarde evra.

Rekao sam da smo u perodu od 2007 do 2018, uvezli robe za 60 milijardi evra više nego što smo izvezli. Da je to ono što ubija domaću privredu.

Rekao sam da je privredni rast Srbiju za 5 godina u periodu od 2014 do 2018 najniži u regionu i iznosi 7,9%. Sledeći su BiH i Makedonija sa preko 13%. Albanija preko 15%. Crna Gora preko 17%.

Radulović: Vučić sprovodi politiku Nemačke. Podržavaju ga zbog migranata koje će naseliti i zbog KiM

Foto: Fejsbuk/ Saša Radulović

Rekao sam da je partokratija na vlasti u Srbiji smanjila deficit ne tako što je uvela red, već tako što je zavukla ruku duboko u džep građana i privrede:
– PDV povećan sa 18% na 20%
– porez na dobit sa 10% na 15%
– akcize na naftu i duvan, uvedena za struju

Rekao sam da su od povećanja svih ovih poreza samo ove godine, građani i privreda platili 155 milijardi dinara (oko 1,3 milijarde evra). Da nisu povećali poreze, deficit ne bi bio 20, sa čime se hvali vlada, već 175 milijardi din.

Rekao sam da sa druge strane država NIGDE nije uvela red. Za partijski javašluk u javnim preduzećima građani su (kroz aktivirane garancije) u poslednjih 5 godina platili 155 milijardi din. Za sudske kazne i penale neodgovnih partijskih kadrova 55 milijardi dinara. Itd.

Rekao sam i da korupcija ubija Srbiju. Da je Global Financial Integrity grupa analizirala nelegalno izvlačenje para iz mnogih zemalja i da su utvrdili da je iz Srbije, u periodu od 2004 do 2013, izvučeno 40 milijardi €. Ako nekog teši, iz Hrvarske je izvučeno 35 milijardi €.

Rekao sam i da je glavni metod izvlačenja novca iz Srbije (83%) lažno fakturisanje: kada izvozimo fakturišemo manje našoj carini nego što jeste, a kada uvozimo fakturišemo više. I tako 4 milijarde € godišnje. To je 10% BDP-a.

Rekao sam da bi država Srbija mogla da spreči izvlačenje novca iz Srbija, ali je očigledno da ni ova, ni prethodna, a ni ona pre nje vlast nije HTELA da to uradi. Podaci su dostupni u carinama zemalja sa kojim trgujemo. I tako 30 g. Radi se o desetinama milijardi € našeg novca.

Rekao sam i da ne mora ovako da bude, da je Srbija bogata zemlja i da sve možemo promeniti.

Rekao sam da izvoz softverske industrije iz Srbije raste po godišnjoj stopi od 30% već 10 godina zaredom i da je prošle godine prešla milijardu evra. Naša deca.

Rekao sam da je razlog zašto softverska industrija u Srbiji radi tako dobro činjenica da partokratija ne može da spreči njihove klijente koji su van zemlje da rade sa njima. Pa kad pomislite da ništa ne umemo i da nam trebaju spasioci i pomoć, setite se ove naše dece. U Srbiji.

Rekao sam da sam bio u ministarstvu privrede 4 meseca i 23 dana i da smo pokazali da je sve moguće promeniti u kratkom vremenskom periodu i uvesti red samo ako imate znanje i volju. Uveli smo lične karte za javna preduzeća, ukinuli subevencije, sprečili pljačkaške privatizacije.

Rekao sam da je, suprotno mišljenju većine da smo mi zbog mentaliteta osuđeni na ovakvu vlast evo već 30 g., uvesti red u Srbiju i napraviti sistem koji radi u interesu građana MALI problem u odnosu na VELIKI problem: kako u medijskom mraku pobediti na izborima.

Rekao sam i da je Srbija potpisala ugovore sa Austrijom i Nemačkom da primi migrante koje one budu vraćale. Da je to rekao bivši austrijski ministar policije u TV emisiji u Austriji. DJB tražio od vlasti da potvrdi ili demantuje i da vlast ćuti.

Rekao sam i da je predsednik SNS-a 2018.g. u kamere Tanjuga rekao da će broj migranata koji se naseljavaju u Srbiji rasti i če se 2028. izjednačiti sa brojem naše dece koja beže iz Srbije, te da će posle 2030. saldo biti “pozitivan”: više migranata od dece.

I pitao sam sve u studiju i građane koji su gledali emisiju: da li zaista mislite da EU i Nemačke ne znaju šta se dešava u Srbiji? Ne znaju za korupciju, za medije, za diplome? Zašto onda podržavaju Vučića?

Odgovor je zbog KiM i zbog migranata: Vučić sprovodi nemačku politiku.

Izvor: Fejsbuk/ DJB Grupa

Urednik

Vaš komentar

Next Post

GP: Miša Vacić osnovao odbor u prostorijama policijske stanice "Pantelej" u Nišu! (VIDEO)

Pon nov 18 , 2019
GP: Miša Vacić osnovao odbor u prostorijama policijske stanice “Pantalej” u Nišu! (VIDEO) Izvršna vlast u Srbiji, oličena u predsedniku države Aleksandru Vučiću i državnoj vladi na čijem je čelu […]
%d bloggers like this: