Ilić: Poslednji je momenat da se pregovori koje je vodila EU ponište i pitanje Kosova vrati u Savet bezbednosti UN

Ilić: Poslednji je momenat da se pregovori koje je vodila EU ponište i pitanje Kosova vrati u Savet bezbednosti UN

Ilić: Vučiću, vrati pitanje Kosova u SB UN

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je politika koju vodi predsednik Srbije skandalozna, jer se u Srbiji iz albanske štampe saznaje da Marko Đurić pregovara sa Albancima i to tek kada pregovori propadnu.

„Znači, jasno je da su pregovori propali, da Evropska unija nije uspela ništa kao posrednik. I sada je poslednji momenat da Vučić se zahvali EU i traži da se pregovori koje je vodila EU ponište i pitanje Kosova vrati u SB UN. I Albanci su rekli hoće Amerikance za posrednike, odlično idemo u SB UN, tamo imaju Amerikance, a tamo imamo i Ruse i Kineze. Pitam predsednika zašto ne traži da se pitanje Kosova vrati u SB UN? Od koga ne sme? Koga se plaši i za čiji interes radi? Slušamo ga mesecima kako najavljuje da će odgovoriti kontra merama na takse i ništa ne čini. Samo preti u prazno. Zašto to ne čini? Koga se plaši? Koje su to kontra mere o kojima priča?“, pitao je Ilić na konferenciji za novinare.

Ilić: Poslednji je momenat da se pregovori koje je vodila EU ponište i pitanje Kosova vrati u Savet bezbednosti UN
Foto: NS

On je dodao da je ovo Vučiću poslednja prilika da uradi nešto za Kosovo i Srbiju.

Predsednik Nove Srbije kritikovao je ministarku građevine Zoranu Mihajlović zbog paušalnih ocena koliko će koštati izgradnja pojedinih deonica autoputa.

„Ona se frlja s ciframa. Koštaće 800 miliona evra, a možda i više. A radove će da izvodi firma Veslija Klarka. Pa postoji li veće poniženje koje su mogli da nam prirede? Ona priča o tome da je napravila 300 kilometara puta. Izgleda da ona ne zna koliko je 300 kilometara. Nema šanse da je napravila više od 100. Tih 300 smo napravili Mrka, ona i ja zajedno za sve mandate. Ona je uradila 21 kilometar za šest i po godina u Grdeličkoj klisuri, malo završnih radova na autoputu Preljina – Požega i sada ovo od Obrenovca. Oni nisu normalni. Upozoravao sam nekoliko puta da je taj autoput rizičan zbog klizišta, ako ga otvore za saobraćaj dok se ne sredi klizište kod Umke, to će napraviti haos“, rekao je Ilić.

Ilić: Poslednji je momenat da se pregovori koje je vodila EU ponište i pitanje Kosova vrati u Savet bezbednosti UN

On je dodao da su poplave u Srbiji posledica nesposobnosti vlasti, jer su „sve raskopali i jer nigde nema odvoda“.

„Oni prave fontane, a 30 odsto Beograda nema kanalizaciju. Treba Vučić da im dođe u Borču da im kaže da će on da im reši kanalizaciju. Pa šta radi predsednik Opštine Palilula? Ne može od limara da se pravi predsednik opštine! Taj Jovičić zna šta je Đilas doručkovao, ali zato ne zna da u naselju u kome živi nema kanalizaciju. Niko na lokalu u istoriji nije imao goru vlast od ovih“, naveo je Ilić.

On je dodao da je problem u divljoj gradnji koja se ne rešava i zgradama koje se prave na odvodima.

„Oni koji posle ovih dođu neće moći da reše sve ove probleme koje su oni nagomilali. To je katastrofa šta oni rade. Vučić se presamiti, opominje za tašne i tašnice, za Brione, kao da oni nisu njegovi, kao da ih on nije doveo i postavio tu. A ovamo on rešava i kanalizaciju u Borči pored svojih nesopobnih kadrova i to kada je veliki deo Beograda potopljen. Stvarno ne znam i pitam se ko će da vrati sve to što su nas oni zadužili. A do sada su nas zadužili za 12 milijardi, Vesić, najavljuje nove četiri za metro, Zorana pet za puteve. Pa ko će ljudi to da vraća i kako?“, zapitao se Ilić.

On je dodao da narod treba da prestane da veruje Vučiću i njegovim lažima , jer „Aca sve nas malo zeza s onim svojim osmehom i zabrinutom facom, dok nam država propada na svim poljima“.

Nova Srbija

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tramp odgovorio Iranu i zapretio uništenjem

Uto jun 25 , 2019
Tramp odgovorio Iranu i zapretio uništenjem Predsednik SAD Donald Tramp odgovorio je danas na izjavu predsednika Irana Hasana Rohanija koji je zvaničnike u Beloj kući nazvao “mentalno retardiranim”. Tramp odgovorio […]
%d bloggers like this: