Ilić: Rekao sam Vučiću da se ne plaši, paziću ga k’o malo vode na dlanu kad padne s vlasti, dok ne vrati sve pokradeno

2

Ilić: Rekao sam Vučiću da se ne plaši, paziću ga k’o malo vode na dlanu kad padne s vlasti, dok ne vrati sve pokradeno

Intervju sa predsednikom Nove Srbije Velimirom Ilićem (2.)

U razgovoru sa Velimirom Ilićem, jedna od najbitnijih i najobimnijih tema na koju se osvrnuo i koju ćemo objaviti u nekoliko nastavaka je bankarski sistem, ekonomija i ekonomsko uništavanje Srbije.

– “Bankarski sistem u Srbiji je razbijen. To je svima poznato i zna se ko je i kako je to uradio. O detaljima, Beogradskoj banci, Poštanskoj štedionici i drugim pljačkama ćemo pričati kasnije. Osvrnuću se sad na ono što se trenutno radi”, priča Velimir ilić, predsednik Nove Srbije.

– “Državne depozite plasiramo stranim bankama po kamati od 2 posto, a oni te iste pare daju nama kroz kredite po kamati od 10-12 posto! Sve je to Dinkićeva konstrukcija i on, i već dobro poznato njegovo društvo, sa strane i dalje upravljaju srpskim finansijama i srpskom ekonomijom.

Naravno, takvi kao oni su premazani i prefigani. Za uništavanje bankarskog sistema Srbije oni nisu nagrađeni ni kešom, ni parama preko tajnih računa – nego akcijama u tim bankama i akcijama u svetski poznatim kompanijama. To su basnoslovne sume a ubeđeni su da je preko tih akcija sakriven svaki trag te njihove pljačke i neviđene korupcije. Ipak, ako ne postoje papiri – postoje kredibilni svedoci, postoje raznorazni video i audio zapisi, a ja sam obećao i sebi i narodu da neću stati dok takvi kriminalci ne završe tamo gde im je mesto. Ja sam i Vučiću rekao da ne brine i da se ne plaši, kad dođe taj trenutak da on i njegovi satrapi padnu s vlasti, ništa loše im se neće desiti, pazićemo ih kao malo vode ne dlanu… sve dok ne vrate sve što su pokrali.”

Velja Ilić: Moja je dužnost da pomirim četnike i partizane i pomognem mladima da osvoje slobodu, i oslobode pravdu
Foto: Nova Srbija

Ilić navodi da se namerno održava nerealno visok kurs dinara, te da je realni kurs za jedan evro 200din.

– “Tim veštačkim održavanjem smo potpuno razbili sistem, izvoz je skoro nestao a uvoz cveta. Od svakog evra koji se ubaci u Srbiju država ošteti građane i privrednike za oko 80 dinara veštačkim održavanjem kursa.

Navešću samo jedan primer. Uzmimo jedan od stranih trgovinskih lanaca koji su su okupirali čitavu Srbiju i zbog kojih je pozatvarano hiljade malih trgovina, ugašeno hiljade radnih mesta, i samim tim upropašteno bezbroj porodica koje su od toga živele.

E pa taj trgovinski lanac, na primer, vrši od domaćih prerađivača otkup pekmeza po ceni od 1,35 evra za kilogram. On računa evro po kursu NBS od 119 dinara i plati proizvođaču oko 160 dinara za kilogram, umesto 270 dinara koliko bi trebalo da plati kad bi evro vredeo 200 dinara! I pita li se neko od čega će taj prerađivač da plati seljaku šljivu? Od kojih para će seljak da zasadi, odgaji i ubere te šljive? Pa nikom se ne isplati sem tom trgovinskom lancu i bitangama koje su im omogućile da tako posluju,” ističe Velimir Ilić.

– “Ista ta banda koja rukovodi ekonomskim i bankarskim sistemom je uvela ove ludačke subvencije stranim nazovi-investitorima. Evo vam primer Čačka. Država i grad su kroz infrastrukturu, subvencije za radnike i razne druge beneficije uložili u jednu fabriku 70 miliona evra! Pa tih 70 miliona evra su mogli da dobiju naša poljoprivredna gazdinstva, mala i srednja preduzeća i ostali preduzetnici. Mogli su 7.000 preduzeća i gazdinstava da dobiju nepovratno po 10.000 evra i svako od njih bi zaposlio po jednog do dva radnika! I eto bar 10.000 radnih mesta. Ja sam kao gradonačelnik Čačka pomogao da se osnuju više od 7.000 malih i srednjih preduzeća i dobio za to sva moguća priznanja, tako da dobro znam o čemu pričam.

Ali ne, oni daju pare strancima, naravno dobijaju za to svoj procenat, a od srpskog vrednog i stručnog radnika su napravili obespravljenog i poniženog slugu i roba. Sindikate i njihova rukovodstva su pokupovali tako da se više ni polutke ne dele preko sindikata. Kako čujem, Orbović i kompanija pokreću novi biznis i uskoro će pelene za odrasle umesto polutki da prodaju preko sindikata.”

– “Vratiću se kasnije na rad sindikata i sindikalnih vođa, ako mogu tako da ih nazovem a da ne uvredim radnike” kaže Ilić i nastavlja. “Sad bih se samo na kratko osvrnuo na neke ljude zbog kojih verujem da postoji nada da sindikati u Srbiji postanu ono što su svuda u svetu – štit i brana radnika od gramzivih i alavih poslodavaca-tajkuna kakvih je Srbija prepuna.

Foto: Nova Srbija

Ja ne znam dal’ su svesni Stefanović i njegovi šta rade i kuda to vodi. Pa to je policija a ne pevačko društvo!

Imate primer Vojnog sindikata Srbije, gde je predsednik tog jedinog reprezentativnog sindikata mimo svih zakonskih regulativa i međunarodnih konvencija, zbog sindikalnog delovanja i ukazivanja na kriminal u vojsci dobio otkaz. Eto,  Novica Antić, za koga su mi svi rekli da je hrabar i pošten vojnik, dobija otkaz od jednog (po potrebi) vojno nesposobnog Aleksandra Vulina, koji fakultet završava u Kragujevcu iako mu je u Novom Sadu fakultet na sto metara od stana.

U policiji je kako čujem situacija još gora i komplikovanija. Tu imate dva ta velika reprezentativna sindikata. Jedan se  godinama suprotstavlja doktoru Stefanoviću i toj njegovoj kamarili, ukazuje na kriminal i nepravilnosti i bori se za prava svojih kolega, što je sasvim normalno za jedan sindikat, i imate onaj drugi koji sebe naziva nezavisnim, a u suštini su produžena ruka doktora Nebojše iz Beograda.

Ti “nezavisni” služe da bi hvalili ministra, da bi se slikali sa njegovim ljudima iz kabineta… Vidim uručuju nekakva priznanja onoj Dijani Hrkalović pa mi više liče na neku marketinšku agenciju nego na sindikat. Koliko čujem, zato dobijaju preko noći unapređenja i postavljaju ih na rukovodeća radna mesta. Ja ne znam dal’ su svesni Stefanović i njegovi šta rade i kuda to vodi. Pa to je policija a ne pevačko društvo! Po njima je sasvim normalno da jedan običan policajac za jednu noć bukvalno postane komandir ili načelnik. To su znate, nenormalne stvari.”

– “Sa druge strane imate,” priča Ilić, “Policijski sindikat Srbije i Veljka Mijailovića koji je pokušao da se tome suprotstavi i šta se dešava – preko noći jednim papirom ih ministar obriše jer predstavljajju opasnost da se sazna za razne kriminalne radnje u vrhu MUP-a i za razne afere.

Hvala Bogu pa ti hrabri policajci ne posustaju i ne plaše se pritisaka,  i oni moraju da služe za primer drugim sindikatima u ostalim granama, kako bi se spasilo i podiglo ovo što je ostalo od radništva u Srbiji.

A ja verujem u srpske radnike i da će iznedriti, ako već nisu, prave ljude koji će ih beskompromisno zastupati i povesti u beskompromisan rat za njihova prava. To što ja nisam oduševljen komunizmom, ne znači da mi nije jedan od najvažnijih ideala socijalna pravda i zato će pravi sindikati i prave radničke vođe uvek imati moju podršku i pomoć!” zaključuje predsednik Nove Srbije.

Ilić: Rekao sam Vučiću da se ne plaši, paziću ga k’o malo vode na dlanu kad padne s vlasti, dok ne vrati sve pokradeno

Nastavak intervjua u kome predsednik Nove Srbije Velimir Ilić priča o potkupljenim sindikatima, stranim investitorima, prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima, vlada li Vučić Srbijom ili neko vlada Vučićem, nesposobnoj vlasti, podobnoj opoziciji, Kosovu i Metohiji, Slobodanu Miloševiću, ponovnoj industrijalizaciji Srbije, kako raskinuti međunarodne ugovore koji su štetni po Srbiju, ko organizuje raznorazne  proteste u Srbiji i još mnogo toga čitajte na sajtu Novinar.rs  uskoro…

Novinar.rs/ M. Milovanović

Pročitajte još:

Velja Ilić: Moja je dužnost da pomirim četnike i partizane i pomognem mladima da osvoje slobodu i oslobode pravdu

Urednik

2 thoughts on “Ilić: Rekao sam Vučiću da se ne plaši, paziću ga k’o malo vode na dlanu kad padne s vlasti, dok ne vrati sve pokradeno

  1. Одлично! Баш ….- ови СНСмртски дупеглави, Вучићеви дефекташи извршили тоталну деиндустријализацију 😦 Срећан и успешан наставак рада желим: порталу и Вељи!

Vaš komentar

Next Post

Vučić se odrekao imuniteta za spor s Jeremićem, sud čeka odluku Skupštine

Čet jun 13 , 2019
Vučić se odrekao imuniteta za spor s Jeremićem, sud čeka odluku Skupštine Predsednik Aleksandar Vučić odgovorio je putem svojih advokata na tužbu koju je protiv njega podneo lider Narodne stranke […]
%d bloggers like this: