Ilić: Tačno je sve što jedan deo opozicije kaže za Vučića i Vučić o njima

Ilić: Tačno je sve što jedan deo opozicije kaže za Vučića i Vučić o njima

Ilić: Predsedništvo SNS preuzelo ulogu Vlade , a Glavni odbor parlamenta

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se povući sa mesta predsednika Srpske napredne stranke još jedna njegova „manipulacija i manevar“.

„On već godinu dana vodi kampanju „Budućnost Srbije“ kao da će izbori biti sutra. Izgleda da mu je dosadilo mesto predsednika države, pa bi sada malo opet da bude premijer. U Srbiji nema demokratije, nema institucija. Ovde je ulogu Vlade Srbije preuzelo Predsedništvo SNS, a ulogu parlamenta Glavni odbor te stranke. Sve odluke se donose tu. Imamo jednopartijski sistem. Jedan čovek i jedna partija se pitaju za sve u ovoj zemlji. I tačno je sve što jedan deo opozicije kaže za Vučića i Vućić o njima. Ne napadaju se oni bez razloga, imaju iste mentore u Briselu. E sve dok vlade budu postavljali ti njihovi mentori, Srbiji se crno piše“, ocenio je Ilić na konferenciji za novinare.

On je naveo da Vučić samo priča o merama prema Kosovu, ali da nikakve konkretne mere nema, niti ih uvodi.

„Prva i osnovna mera mora da bude da se obustavi izgradnja autoputa Niš – Priština. A ne da ministarka saobraćaja kaže kako je to priotritet. Oni ništa nisu uradili da zaštite Srbe na Kosovu. Predsednik kaže kako ih snabdeva robom i da ga ne pitamo kako, pa još se hvali da je Robin Hud. Za Kosovo mora da postoji jasna strategija i plan. Našim ljudima koji su u opasnosti obezbediti da žive u Srbiji, ali da uslov bude da ništa ne smeju da prodaju. Jednom će doći vreme kada ćemo, ako budemo vodili pametnu politiku moći da vratimo Kosovo“, istakao je Ilić.

Predsednik Nove Srbje je dodao da Srbijom u svim segmentima „vlada mafija“.

„Vama 125 grama maline u prodavnici košta 130 dinara, a seljaku kilo otkupljuju za 120 dinara. Što znači da ta njihova kumovska mafija kojoj su dali dozvole za hladnjače i pakovanja zarađuje preko 1.000 dinara po kilu. Tako je i sa višnjama i sa borovnicama. Seljak je uništen. Srbija nikada u istoriji nije imala manje svinja. Mi ništa svoje više ne proizvodimo. Izvoz je skroz obustavljen zbog veštačkog održavanja kursa evra. A uvoz je u ekspanziji. Srbija to ne sme sebi da dozvoli. Srbija ima kapacitete da proizvodi sve što joj treba i može da uvozi samo južno voće i to što ne uspeva kod nas. Ali ovde je sve podređeno interesima pojedinaca koji se bogate na štetu države. Ovo je isto ono vreme i isti ljudi koji su vladali i u doba devedesetih i ojadili Srbiju u vreme crveno-crne koalicije“, naveo je Ilić.

On je dodao da Srbiji nikada neće biti bolje dok „Vesić, Mali, Trivan i Diknićeva ekipa politički ne umru“.

„Da bi se Srbija rodila, oni moraju politički da umru“, zaključio je Ilić.

Ilić: Tačno je sve što jedan deo opozicije kaže za Vučića i Vučić o njima

Izvor: Nova Srbija

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tako je govorio Boško: Ako otkrijemo da su Đilas i Vučić imali zajedničke firme i delili novac - neće nas iznenaditi

Uto jul 9 , 2019
Tako je govorio Boško: Ako otkrijemo da su Đilas i Vučić imali zajedničke firme i delili novac – neće nas iznenaditi i delili novac – neće nas iznenaditi Autorski tekst […]
Tako je govorio Boško: Ako otkrijemo da su Đilas i Vučić imali zajedničke firme i delili novac - neće nas iznenaditi
%d bloggers like this: