Dodik: Prisustvo Srbina na proslavi “Oluje” daje legitimitet zločinu

Dodik: Prisustvo Srbina na proslavi “Oluje” daje legitimitet zločinu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je neprihvatljivo da predstavnik Srba prisustvuje obeležavanju hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja”, ocenjujući da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.

– Ako bilo koji Srbin ode tamo u ime srpske zajednice, onda on tome daje legitimitet. To je neprihvatljivo i mislim da se to neće dogoditi – rekao je Dodik novinarima u Hašanima.

Dodik: Prisustvo Srbina na proslavi "Oluje" daje legitimitet zločinu
Printscreen

Dodik je, nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice “Oluje” u Kninu, rekao da nije informisan da je to definitivno.

On je kazao da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obeležavanju te vojno-policijske akcije i naglasio da je protiv toga.

Dodik je ocenio i da nije korektno od vlasti u Hrvatskoj da tako nešto traže niti je korektno od bilo kojeg Srbina da ode na takvo mesto.
On je istakao da je tu reč o progonu, egzodusu, etničkom čišćenju i ubijanju žena i dece, ne samo na prostoru Hrvatske, nego i na Petrovačkoj cesti i mnogim drugim mestima.

Hrvatski premijer izjavio je sinoć da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

RTRS; Pravda

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik

pet jul 31 , 2020
Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik U Novom Sadu je konstituisana Skupština Vojvodine. Na prvoj sednici pokrajinske skupštine nakon izbora u junu, za predsednika je izabran Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih […]