Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik

Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik

U Novom Sadu je konstituisana Skupština Vojvodine. Na prvoj sednici pokrajinske skupštine nakon izbora u junu, za predsednika je izabran Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik
Screenshot

Pastor, kome je ovo treći mandat na čelu pokrajinskog parlamenta, u svom obraćanju pozvao je poslanike na konstruktivan rad i izrazio nadu da će Skupština uspešno predstavljati građane Vojvodine.

“Moj i vaš zadatak je da svakodnevno stavljamo na ispit svoju savest i pitanje odgovornosti. Mislim da je to putokaz koji sve nas vodi ka cilju oko kog nema sporenja među nama”, rekao je Pastor.

Skupština Vojvodine je na prvoj sednici verifikovala i mandate 120 poslanika, uz izbor predstavnika ovog tela.

Inače, novi sastav Skupštine Vojvodine je nešto “šareniji” nego buduća Narodna Skupština. Naime, u pokrajinskom parlamentu, gde većinu od 76 poslanika ima koalicija oko Srpske napredne stranke, mandate su osvojili i predstavnici koalicije oko Socijalističke partije Srbije, Vojvođanskog fronta, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Pokret Metla 2020, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske radikalne stranke.

Pročitajte još:

Plačivaginac Serigej ne zna najvažnije pravilo politike, da ne smeš lagati Angle (sa obe strane Atlantika)

RSE

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vučić: Da se provere tetke i stanovi, kao i oni s računima u Cirihu! Neka se moji prihodi provere u prvih deset

sub avg 1 , 2020
Vučić: Da se provere tetke i stanovi, kao i oni s računima u Cirihu! Neka se moji prihodi provere u prvih deset On je to rekao danas u Batajnici odgovarajući […]