Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik

Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik

U Novom Sadu je konstituisana Skupština Vojvodine. Na prvoj sednici pokrajinske skupštine nakon izbora u junu, za predsednika je izabran Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor predsednik
Screenshot

Pastor, kome je ovo treći mandat na čelu pokrajinskog parlamenta, u svom obraćanju pozvao je poslanike na konstruktivan rad i izrazio nadu da će Skupština uspešno predstavljati građane Vojvodine.

“Moj i vaš zadatak je da svakodnevno stavljamo na ispit svoju savest i pitanje odgovornosti. Mislim da je to putokaz koji sve nas vodi ka cilju oko kog nema sporenja među nama”, rekao je Pastor.

Skupština Vojvodine je na prvoj sednici verifikovala i mandate 120 poslanika, uz izbor predstavnika ovog tela.

Inače, novi sastav Skupštine Vojvodine je nešto “šareniji” nego buduća Narodna Skupština. Naime, u pokrajinskom parlamentu, gde većinu od 76 poslanika ima koalicija oko Srpske napredne stranke, mandate su osvojili i predstavnici koalicije oko Socijalističke partije Srbije, Vojvođanskog fronta, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Pokret Metla 2020, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske radikalne stranke.

Pročitajte još:

Plačivaginac Serigej ne zna najvažnije pravilo politike, da ne smeš lagati Angle (sa obe strane Atlantika)

RSE

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vučić: Da se provere tetke i stanovi, kao i oni s računima u Cirihu! Neka se moji prihodi provere u prvih deset

Sub avg 1 , 2020
Vučić: Da se provere tetke i stanovi, kao i oni s računima u Cirihu! Neka se moji prihodi provere u prvih deset On je to rekao danas u Batajnici odgovarajući […]