Dodik: Poseta Đukanovića bi bila ponižavanje srpskog naroda, glasao sam protiv

Dodik: Poseta Đukanovića bi bila ponižavanje srpskog naroda, glasao sam protiv

Dodik: Poseta Đukanovića bi bila ponižavanje srpskog naroda, glasao sam protiv
Screenshot

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsednik Milo Ðukanović posetiti BiH.

Dodik: Poseta Đukanovića bi bila ponižavanje srpskog naroda, glasao sam protiv

On je nakon sednice Predsedništva BiH rekao da je bio protiv tačke o poseti Ðukanovića, a koja je danas ponovo predložena, prenosi portal RTRS.

Početkom februara Dodik se nije složio da crnogorski predsednik Milo Ðukanović poseti BiH, jer je ocenio da je „neprikladno da dolazi u BiH zbog dešavanja u Crnoj Gori“.

„Glasao sam ponovo protiv. To podrazumeva da će, ukoliko se poštuje odluka Narodne skupštine Srpske i iz principijelnih razloga biti podignut vitalni nacionalni interes i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu koja će odlučiti da li će Ðukanović doći u BiH ili ne“, rekao je Dodik.

Obrazlažući svoj stav Dodik je naveo da u Crnoj Gori već duže postoji značajan nivo nestabilnosti što privlači pažnju ne samo crnogorske, već i regionalne javnosti, kao i da dok je takvo stanje u Crnoj Gori bilo kakva poseta tako visokog nivoa trebalo bi da bude prolongirana.

„Očigledno su druga dva člana Predsedništva htela da nam pošalju poruku i s obzirom na to da je reč o problemima u vezi s pozicijom SPC da ponižavajući srpski narod daju saglasnost da crnogorski predsednik dođe u BiH kao da se ništa ne dešava i kao da nije važno šta se dešava u Crnoj Gori“, rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH za Srbe nije dobro mesto za život.

„Republiku Srpsku i Srbe mrze Bošnjaci i njihova politička elita“, rekao je Dodik i dodao da je više od 150.000 Srba i više od 100.000 Hrvata gradilo Sarajevo, ulažući u njegovu infrastrukturu i puteve, a da „sadašnji uživaoci tog grada“ pokušavaju da naprave krivce od Srba i Hrvata koji su morali da odu iz Sarajeva.

Tanjug, Vesti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Velika policijska akcija kod Skoplja: Presečen kanal šverca 1,3 tone kokaina

čet feb 20 , 2020
Velika policijska akcija kod Skoplja: Presečen kanal šverca 1,3 tone kokaina Skoplje — Policija Severne Makedonije zaplenila je juče jedan kilogram kokaina u magacinu u selu Krušopek na periferiji Skoplja. […]
Epilog tuče ispred kluba Brodolom u Velikoj Plani: Preminuo pretučeni tinejdžer, uhapšena dvojica osumnjičenih