Kitarović: “Oluja” je spasila Bosnu i Hercegovinu

Kitarović: “Oluja” je spasila Bosnu i Hercegovinu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je akcija hrvatske vojske i policije “Oluja” 1995. godine, “spasila BiH”, dodajući da bi volela da hrvatski susedi “nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”.

Grabar Kitarovićeva je govorila na Svečanoj akademiji koja je održana u Ministarstvu obrane povodom “Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-policijske operacije ”Oluja””.

Tokom svečane akademije je unapređeno 266 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 100 ih je dobilo nagradu i pohvalu, preneo je portal Indeks.

“Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Videti mlade ljude koji su spremni da nastave put hrvatskih branitelja u službi domovini jamči nam da i u ovim burnim vremenima punim novih izazova na braniku Hrvatske stoje zaštitnici njene slobode, bezbednosti i budućnosti”, rekla je predsednika Hrvatske unapređenim i nagrađenim vojnicima.

Kitarović: “Oluja” je spasila Bosnu i Hercegovinu
Kolinda na Danu državnosti: Branitelji nas spasli „velikosprske agresije“
Ilustracija, Screenshot

Ona je istakla da je akcija “Oluja” bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj i da su posle nje usledile operacije u BiH, gde su, kako je rekla, “hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju i sprečile nove Srebrenice”.

“Upravo je ‘Oluja’ spasila BiH i volela bih da naši susedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”, poručila je predsednica Hrvatske.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da je godišnjica “Oluje” dan kada se slavi “najveću pobeda Hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu, ali i dan kada se sećamo hrvatskih branitelja koji su za današnji mir i slobodu u temelje države ugradili svoje živote”.

U akciji “Oluja” na tadašnju samoproklamovanu Republiku Srpsku Krajinu iz Hrvatske je prtoerano više od 200.000 Srba.

Izvor: RTS

Urednik

Vaš komentar

Next Post

De Niro, Al Paćino i Džo Peši u Skorsezeovom filmu "The Irishman" (VIDEO)

Pet avg 2 , 2019
De Niro, Al Paćino i Džo Peši u Skorsezeovom filmu “The Irishman” Netfliks je objavio prvi trejler za dugo očekivani film Martina Skorsezea nazvan “The Irishman”, u kojem glume Robert […]
De Niro, Al Paćino i Džo Peši u Skorsezeovom filmu "The Irishman"
%d bloggers like this: