BiH odlučila da otvori granicu prema Srbiji

BiH odlučila da otvori granicu prema Srbiji

Zamenica predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ministarka spoljnih poslova te zemlje Bisera Turković obavestila je, u telefonskom razgovoru s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem da je BiH odlučila da otvori granične prelaze za državljane Srbije, saopštio je MSP Srbije.

BiH odlučila da otvori granicu prema Srbiji
Foto: BETAPHOTO MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE Ognjen Stevanović

Dboje zvaničnika ukazali su na neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi, navodi se u saopštenju.

Ministarka Turković je obavestila Dačića da je Bosna i Hercegovina pre dva dana donela odluku da otvori granične prelaze za srpske državljane, te je izraženo obostrano zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo što se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Covid-19 popravlja, te što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.

Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke Turković Srbiji u koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Pokret "Ne mogu da dišem" širom SAD nakon ubistva u Mineapolisu

sub maj 30 , 2020
Pokret “Ne mogu da dišem” širom SAD nakon ubistva u Mineapolisu Hiljade demonstranata opkolile su područje Barkli centra u Njujorku pošto su se protesti proširili širom Sjedinjenih Država nakon ubistva […]