Dodik: Granica sa Srbijom je samo privremena

Dodik: Granica sa Srbijom je samo privremena

Milorad Dodik kaže kako je entitet Republika Srpska “pod upravom srpskog naroda” i kako je njegova granica sa Srbijom tek “privremena”.

Dodik: Nema NATO aviona na Manjači
Screenshot

“Teritoriju koji se zove RS nastanjuje srpski narod, on ima svoje institucije i granice (BiH) prema Hrvatskoj i ovo što je privremena granica prema Srbiji”, kazao je Dodik novinarima u Laktašima pored Banje Luke, uključivši se aktivno u polemiku oko obeležavanja 25. novembra kao dana državnosti Bosne i Hercegovine, što je praznik koji u RS ne priznaju.

Dodik je reagovao na izjavu koju je ranije tokom dana dao predsednik Stranka demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji je upozorio kako je nedopustivo da vlasti u RS-u taj entitet predstavljaju kao mesto u kom su prava rezervisana isključivo za Srbe.

Dodik: Granica sa Srbijom je samo privremena

“Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u BiH nije samo srpsko osim naziva RS”, kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Dodik mu je na to uzvratio porukom kako su tela vlasti u Banjaluci “pod upravom i voljom srpskog naroda” te kako će tako i ostati, prenosi Index.hr.

Ignorisao je pri tom činjenicu da je Ustavni sud BiH 2000. godine donio rešenje po kom je potvrdio kako su Hrvati, Bošnjaci i Srbi konstitutivni na svakom delu teritorija države pa tako i u entitetu RS.

Izvor: Vesti online, Index.hr

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vanzemaljci ili nešto drugo: Tajanstvena „vatrena kugla“ protutnjala nebom (FOTO)

Pon nov 25 , 2019
Vanzemaljci ili nešto drugo: Tajanstvena „vatrena kugla“ protutnjala nebom (FOTO) Fotografije nečega što liči na vatrenu kuglu nad nebom u okrugu Polk u Oregonu pokrenule su žestoku uzbunu usled izveštaja […]
Vanzemaljci ili nešto drugo: Tajanstvena „vatrena kugla“ protutnjala nebom (FOTO)
%d bloggers like this: