Vučić: Spremni smo da razgovaramo o kompromisu za Kosovo

Vučić: Spremni smo da razgovaramo o kompromisu za Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija spremna da pregovara o kompromisnom rešenju kosovskog problema i naglasio da ako neko misli da dođe u Beograd i kaže da priznamo Kosovo kao nezavisnu zemlju – to se neće dogoditi.

Predsednik strukovnog udruženja policije sa kancelarijom u Policijskoj upravi Novi Sad - udarna pesnica Biljane Popović Ivković, državne sekretarke MUP
Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je u intevjuu za grčki dnevni list Katimerini u odgovoru na pitanje o korekciji granica kao mogućem delu rešenja kosovske krize, postavio pitanje – o kojim granicama se govori, o onima koje priznaju Kina, Rusija, Grčka i Španija ili onima koje priznaju Francuska, Nemačka…

Na ponovljeno pitanje novinara o scenariju razmene teritorija, predsednik Vučić je podsetio da je Srbija uvek tražila kompromis i da ne želi da se nametne rešenje koje će biti u interesu samo jedne strane.

Vučić: Spremni smo da razgovaramo o kompromisu za Kosovo

– Mi smo spremni i otvoreni da pregovaramo o bilo kakvom kompromisnom rešenju. Neki pominju druge modele, ali ne nude nam ništa konkretno. Ako neko misli da će doći u Beograd i reći nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, to se neće dogoditi – rekao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost Grčkoj što nije priznala nezavisnost Kosova i rekao da je „reč je o zemlji koja štiti međunarodno pravo, uprkos pritiscima kojima je po tom pitanju bila izložena“.

– Od mene nećete čuti druge zahteve osim toga da želimo da se ukinu takse od 100 odsto (koje je uvela vlada Prištine na srpske proizvode). Zato želimo da sednemo za sto, da razgovaramo o tom problemu i probamo da nađemo rešenje – rekao je Vučić.

Vesti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Zapalio se "Admiral Kuznjecov" - jedini ruski nosač aviona (VIDEO)

Čet dec 12 , 2019
Zapalio se “Admiral Kuznjecov” – jedini ruski nosač aviona (VIDEO) Moskva — Ruski nosač aviona “Admiral Kuznjecov” zapalio se tokom popravke na doku u Murmansku i tom prilikom povređene su […]
%d bloggers like this: