Vučić razgovarao s Putinom o KiM, dešavanjima u CG, koronavirusu, poseti

Vučić razgovarao s Putinom o KiM, dešavanjima u CG, koronavirusu, poseti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izrazio saosećanje zbog žrtava kovida 19 u toj zemlji.

Vučić razgovarao s Putinom o KiM
Printscreen Instagram/ buducnostsrbijeav

Vučić razgovarao s Putinom o KiM

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsednika Srbije, Vučić je izrazio nadu da će se, uz odlučne mere, uspešno izboriti sa epidemijom koronavirusa i što je pre moguće vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove, kako bi se posvetili ispunjavanju planova za budućnost.

Takođe je rekao da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv ove zarazne bolesti.

Predsednik Vučić je u isto vreme zahvalio predsedniku Putinu na tome što je iskazanom brigom za našu zemlju i slanjem medicinske pomoći potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije.

“Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i poverenja”, rekao je predsednik Vučić predsedniku Putinu.

On je obavestio sagovornika u Moskvi da je doneo odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja koronavirusa i suzbijanju zarazne bolesti kovid 19 i pomogli da se za kratko vreme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.

O dešavanjima u Crnoj Gori

Vučić razgovarao s Putinom o KiM
Screenshot (Arhiva)

Vučić razgovarao s Putinom o KiM

Predsednik Vučić je predsednika Putina obavestio o svim događajima u regionu – od situacije na Kosovu i Metohiji do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Dvojica predsednika su razgovarali i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ova pravoslavna svetinja bila, uz pomoć Rusije, završena kako je planirano.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su izrazili očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

Predsednik Vučić je iskazao zadovoljstvo što je Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, dostojno obeležen i što srpski i ruski narod, u duhu svog slobodarstva, poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije.

Tanjug

Vučić razgovarao s Putinom o KiM

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Mali: Kreće isplata po 100 evra penzionerima, pa onda sukcesivno svima

Pet maj 15 , 2020
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas kreće isplata po 100 evra za penzionere tako da će po predviđenom rasporedu, skoro njih milion, moći sutra da ih “podignu” u […]
VOICE: Poljoprivredni penzioneri ekstremno siromašni, dug milijardu i po evra
%d bloggers like this: