Tepić: Krivična prijava zbog prodaje Kompanije Novosti firmi sa 100 dinara kapitala

Tepić: Krivična prijava zbog prodaje Kompanije Novosti firmi sa 100 dinara kapitala

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas Vladu da objavi na osnovu kojih kriterijuma je za kupca Kompanije Novosti izabrana firma Media 026 iz Vučka, koja je osnovana 2018. godine, sa 100 dinara kapitala, bez zaposlenih i prihoda.

Foto: Printscreen, Twitter

Tepić je upitala je da li je prodajom Kompanije Novosti, „ispod žita i daleko od očiju javnosti“, još jedna medijska kuća stavljena pod kontrolu Srpske napredne stranke (SNS), i to „baš pred izbore“.

Tepić: Krivična prijava zbog prodaje Kompanije Novosti firmi sa 100 dinara kapitala

„Gde je sve objavljen oglas za prodaju ove, jedne od najznačajnijih medijskih kuća? Kako je moguće da se kompanija koja ostvaruje prihod od 1,25 milijardi dinara i poslovnu dobit od 114 miliona, proda za 299 miliona dinara firmi koja ima nula dinara prihoda“, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Najavila je i da će SSP podneti prijave protiv članova Skupštine i Nadzornog odbora Štamparije Borba i njihovih nalogodavaca, koji su, kako je ocenila, „sproveli ovu sramnu prodaju, oštetili državu za milionski iznos i omogućili da još jedna medijska kuće bude kontrolisana od strane vladajuće stranke“.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

MEGAZVEZDA Dačić u Paraliji! Babe ga grlile, žene saletale

sri avg 28 , 2019
MEGAZVEZDA Dačić u Paraliji. Babe ga grlile, žene saletale Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je zatvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji i poručio građanima Srbije […]