Formiran odbor SSP u Boru. Irena Živković predsednica: Režim ima svoje kriminalce i svoje poluge moći i prisile

Formiran odbor SSP u Boru. Irena Živković predsednica: Režim ima svoje kriminalce i svoje poluge moći i prisile

Onaj ko je rekao da će smanjujući plate i penzije pokrenuti Srbiju, taj ili prezire ljude ili nije normalan, rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, sinoć u Boru na osnivanju Inicijativnog odbora ove stranke.

Foto: SSP

Đilas je ocenio da se Srbija neće pokrenuti ako štedi na svom najvažnijem resursu – ljudima, dok se basnoslovne sume bacaju na besmislene projekte ili ih proguta korupcija. Tek kad država da nešto ljudima, a ne samo da uzima, onda može od njih nešto i da traži, kazao je Đilas.

“Pa i ti monetarni fondovi koji dolaze i procenjuju kako je plata od 350 evra previsoka za naše uslove… Dosta više tog kolonijalnog odnosa, nismo mi manje vredni i sposobni. Naprotiv. Zašto bismo onda pristajali na to da u fabrikama radimo za ponižavajuću platu od 250 evra, kad Srbija ima potencijal, da uloži u sebe i da joj se to višestruko vrati.”

Ocenivši da niko nije dobio mandat da Srbiju rasprodaje, već njome da upravlja na najbolji mogući način, lider SSP je poručio da isto tako niko nema pravo da strancima prodaje rudnike, zemlju, vodu.

Za predsednicu Inicijativnog odbora SSP u Boru izabrana je Irena Živković, višegodišnja aktivistkinja.

Istakavši da zagađenje vazduha u Boru nije samo ekološki problem već zločin prema ljudima, pozvala je lokalne čelnike na današnji protest u 14h da im građani pokažu kako se bori za zdrav vazduh pošto oni sa svojih funkcija ne umeju da urade ništa.

“Ako oni ne mogu da pomognu građanima, onda hajde da građani pomognu njima. 1245 mikrograma sumpor-dioksida je u borskom vazduhu, a 125 je dozvoljeno zakonom. Te čestice ne gledaju partijsku knjižicu, lepe se na svaka pluća. Zato i oni treba da shvate da ovo mora da bude zajednička borba”, rekla je Živković.

Formiran odbor SSP u Boru. Irena Živković predsednica: Režim ima svoje kriminalce i svoje poluge moći i prisile

Ona je ocenila i da Srbija ne zna šta se dešava u Boru, jer javni servis ćuti.
“Ćute o tome da u Boru ima samo jedan dečji pulmogog i da se na pregled čeka više nedelja. Ćute i o tome da je tri puta skidana podloga u parkiću dok se nije dostigla cena pd 4,5 miliona. Ćute i o tome da 7 miliona košta kućica za žirafu – za žirafu koje nema”, kazala je Živković.

Ona je poručila da svi borci protiv sadašnjeg sistema moraju da se ujedine jer za protivnika imaju režim koji je “u svojim rukama drži sve poluge moći, prisile, ali i kriminalce”. U suprotnom, navela je ona, Srbija će ostati korumpirana, zagađena zemlja, zemlja koja zakone naziva po mrtvoj deci jer nije sposobna da reaguje preventivno, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Najveći sajam knjiga u regionu počinje 20. oktobra

Čet okt 3 , 2019
Najveći sajam knjiga u regionu počinje 20. oktobra Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, biće održan od 20. do 27. oktobra. Ova nedelja obeležena je crvenim slovima u kalendaru kulturnih […]
%d bloggers like this: