Zrenjaninski poštari pozivaju inspekciju rada da reaguje i spreči dalju torturu koja se dešava

Zrenjaninski poštari pozivaju inspekciju rada da reaguje i spreči dalju torturu

Deo zaposlenih u JP Pošta Srbije koji rade u Beogradu stupili su u štrajk prošlog ponedeljka. Dan kasnije štrajk se proširio na još nekoliko mesta u Srbiji, među kojima je i Zrenjanin. Razlog zbog kojeg je štrajk pokrenut su niske plate.

Zrenjaninski poštari pozivaju inspekciju rada da reaguje i spreči dalju torturu
Foto: Privatna arhiva

Redakciji Novinar.rs se poslenjih dana javilo više Zrenjaninaca zaposlenih u Pošti Srbije, koji su se žalili na torturu koja se nad njima vrši.

Radnici, koji iz razumljivih razloga žele da ostanu anonimni, upiru prstom u direktora zrenjaninske Pošte Tibora Heslenjija tvrdeći da krši Zakon o radu i Kolektivni ugovor.

Oni tvrde da radnici koji nisu zaposleni za stalno, već rade po Ugovoru na određeno vreme, su u neprestanom strahu da ne izgube posao, i to poslovodstvo koristi pa ih primorava da nastavljaju sa radom i posle završene smene, da su primorani da rade i po 16 sati, te da se time krši Zakon o radu koji radniku garantuje 12 sati odmora.

Zaposleni u zrenjaninskoj Pošti ovim putem apeluju na inspekciju rada da počne da radi svoj posao, da što pre reaguje i da spreči dalju torturu nad ucenjenim i obespravljenim radnicima.

Novinar.rs

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Glavna predstavnica IFIMES-a pri ECOSOC/UN Irena Mernik Knee na godišnjici Konvencije o genocidu

Sre dec 11 , 2019
Glavna predstavnica IFIMES-a pri ECOSOC/UN Mernik Knee na obljetnici Konvencije o genocidu New York/Ljubljana, 9.decembar 2019 – Glavna predstavnica Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) pri ECOSOC/UN u […]
%d bloggers like this: