Teror nad radnicima Pošte: U Kraljevu poštar Marko Božić isekao vene, šefovi menjaju brave, dovode štrajk-brehere…

1

Povodom najnovijih dešavaja vezanih za štrajk radnika Pošte Srbije Savez za Srbiju je izdao saopštenje koje vam prenosimo u celosti

Prestati sa represijom nad radnicima Pošte Srbije

Teror nad radnicima Pošte: U Kraljevu poštar Marko Božić isekao vene, šefovi menjaju brave, dovode štrajk-brehere...
Ilustracija

Savez za Srbiju zahteva od Vlade Srbije, premijerke Ane Brnabić i ministra policije Nebojše Stefanovića da odmah prestanu sa represijom, pretnjama i zastrašivanjem radnika Pošte koji su u obustavi rada da će do kraja današnjeg dana svi dobiti otkaz ukoliko odmah ne počnu sa radom.

Prema poslednjim informacijama koje imamo, policija je jutros uz podršku i prisustvo v.d. direktora Mire Petrović i njenih bliskih saradnika upala u Glavni poštanski centar u Zemunu, kako bi se štrajkolomci (štrajk – breheri) iz drugih organizacionih jedinica JP “Pošta Srbije”, nasilno i bez saglasnosti sa učesnicima u obustavi rada ubacili da rade.

I širom Srbije je potpuno vanredno stanje. Šefovi jedinica menjaju brave na ulaznim vratima, suspenduju se žene koje imaju decu, a u Kraljevu, u Pošti 6, poštar Marko Božić je jutros zbog pritiska upravnika pred kolegama isekao vene.

Teror nad radnicima Pošte: U Kraljevu poštar Marko Božić isekao vene, šefovi menjaju brave, dovode štrajk-brehere...

Ovim se potvrđuje naša ranije izneta sumnja u postojanje krivičnih dela poslovodstva ovog državnog preduzeća koje nije na teretu budžeta, da kroz fiktivno zapošljavanje svojih stranačkih ljudi kupuju sigurne glasove na izborima za podršku režimu Aleksandra Vučića.

Teror nad radnicima Pošte: U Kraljevu poštar Marko Božić isekao vene, šefovi menjaju brave, dovode štrajk-brehere...

Očigledno da je režim u velikoj panici, jer svest zaposlenih dostiže granicu strpljenja. Laži da smo u “zlatnim godinama” izbijaju na površinu kao nezaustavljiva korozija, a vlast pokazuje da je u velikoj nervozi, kada represijom pokušava da zameni socijalni dijalog.

Činjenica je da se ovom “sklepanom režimu” sve manje veruje, budući da je u martu ove godine prekinut štrajk radnika nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije i aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti većinu njihovih zahteva, što se nije dogodilo.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

One thought on “Teror nad radnicima Pošte: U Kraljevu poštar Marko Božić isekao vene, šefovi menjaju brave, dovode štrajk-brehere…

  1. Sta vise i vi serete Dilasovci vi ste jos vise pokrali od njih i nista niste uradili za narod. Kakva vas nije sramota da se javljate vise. A nepodrzavam ni Vucica i vucice jer svi ste isti. Ali barem kod ovih imam zdrastvo a kod vas nisam imo nista i zato neserite vise. Bolje da seljaka postavimo za predsednika bolje bi vodio drzavu nego vi jer ste svi lopovi. A seljak bi se borio za svoje gradjane.

Vaš komentar

Next Post

Ko je Sana Marin: Od petnaestogodišnje radnice u pekari do najmlađe premijerke na svetu

Sre dec 11 , 2019
Ko je Sana Marin: Od petnaestogodišnje radnice u pekari do najmlađe premijerke na svetu Sana Marin je već nekoliko godina politička zvezda u usponu na finskom nebu, a pre par […]
%d bloggers like this: