Novica Antić, METLA 2020: Štrajk u Pošti rešen, problemi ostaju

Novica Antić, METLA 2020: Štrajk u Pošti rešen, problemi ostaju

Štrajk u Pošti Srbije rešen, najveći problemi ostaju

Screenshot

Pokret „Metla 2020“ podržava postizanje dogovora radnika Pošte i Vlade Srbije o prekidu štrajka, pre svega zbog toga što će otkloniti dalje štetne posledice po građane koje bi se nastavkom obustave rada uvećale, navodi se u saopštenju koje je dao u ime pokreta Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.

Dogovor utemljen na kompromisnom ispunjenju zahteva radnika za povećenje zarada rešiće problem radnika Pošte, ali je važnije što i dalje opstaju uzroci koji su do njega doveli, kao i u drugim sličnim slučajevima, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije od 2014. godine najavljuje sprovođenje reforme zarada, ne ispunjava obećanje i odlaže uvođenje novog sistema određivanja plata zaposlenih u državnom sektoru uvođenjem platnih razreda.

Samo na taj način, uvođenjem sistema koji obezbeđuje „jednake zarade za jednak rad“ zaposlenih u javnom sektoru privrede i vanprivrede mogu da se otklone postojeće neprade i otklone dileme u pogledu osnovanosti protesta radnika u pojedinim delatnostima, ustanovama ili javnim preduzećima, ističe Novica Antić.

Screenshot

Drugi uzrok je postavljanje nestručnih rukovodilaca u javnom sektoru, kao jedna od brojnih štetnih posledica partitokratskog sistema vlasti u kojem se umesto na poštenim konkursima bira profesionalni menadžment kadrovi postavljaju po stranačkoj liniji.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Knežević: Kandidovaću se za predsednika CG! Iza Informera stoji Beba Popović; Đukanović je pomogao Vučiću da dođe na vlast.

pet dec 13 , 2019
Knežević: Kandidovaću se za predsednika CG! Iza Informera stoji Beba Popović; Đukanović je pomogao Vučiću da dođe na vlast. Jedan od najvećih protivnika režima Mila Đukanovića Duško Knežević, bio je […]
Knežević: Kandidovaću se za predsednika CG! Iza Informera stoji Beba Popović; Đukanović je pomogao Vučiću da dođe na vlast.