Bivšem načelniku policije u Vranju “Gazda Tomi iz Trgovišta” oduzet “Golf 5”! “Gazda Toma” švercovao migrante, reketirao taksiste i autoprevoznike?

3

Bivšem načelniku policije u Vranju “Gazda Tomi iz Trgovišta” oduzet “Golf 5”!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i KD falsifikovanje isprave iz čl.355. KZ su od Tomislava Spasića, bivšeg načelnika saobraćajne policije u Vranju, i prvog saradnika načelnika PU Vranje Igora Živkovića, oduzeli vozilo marke “Golf 5” sa vranjskim registarskim oznakama.

Prema izvorima redakcije Novinar.rs, Spasiću je oduzeto vozilo koje je pod za sada neutvrđenim okolnostima nabavio, a koje je kasnije falsifikovanjem isprave, zloupotrebom službenog položaja i unošenjem neistinitih podataka kao takvog registrovao, i koristio još u vreme dok se nalazio na funkciji načelnika saobraćajne policije.

Bivšem načelniku policije u Vranju "Gazda Tomi iz Trgovišta" oduzet "Golf 5"!
Foto: Privatna arhiva

U razgovoru sa našim dobro obaveštenim izvorom iz Policijske uprave u Vranju, saznali smo da su zaposleni sa nestrpljenjem očekivali kada će “službe” napokon početi da rade na “slučaju” Tomislava Spasića, koji važi za jednog od najkorumpiranijih policijskih službenika PU Vranje.

– “Već duže vreme, među zaposlenima se priča i očekuje da se bivši načelnik Tomislav Spasić nađe na meti Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije. Za to postoji bezbroj razloga a jedan je i zato što se tokom migrantske krize abnormalno obogatio”, ogorčeno priča za Novinar.rs izvor i vranjske policije. “Ogroman broj prijava i predstavki je upućen na adresu i Direktora policije i Sektoru unutrašnje kontrole i Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije protiv Tomislava Spasića i Gorana Filipovića. Njih dvojica su iskompromitovali policiju kod građana svojim kriminalnim aktivnostima i kriminogenim okruženjem, pa ne nose bespotrebno nadimak ‘prljave značke’. Napokon će se naći pred licem pravde.” navodi naš izvor i dodaje:

– “Ovaj par policajaca-kriminalaca je ucenjivao je i raketirao taksiste “Jedinstva”, razne autoprevozničke firme a u mnogim kompanijama nalazili su se Upravnim odborima,” kaže dobro obavešten izvor iz PU Vranje.

– “Krajnje je vreme da se MUP dekriminalizuje, da izvrši sistemsku reformu i izbaci iz svog stroja ‘prljave značke’ zbog kojih i u časne i poštene policajce građani sve više gube poverenje a sami policajci ne mogu slobodno da obavljaju svoju dužnost .” zaključuje razgovor naš izvor iz vranjske policije.

Bivšem načelniku policije u Vranju “Gazda Tomi iz Trgovišta” oduzet “Golf 5”!

Inače, o Tomislavu Spasiću, koji je u Vranju poznat i po nadimku “Gazda Toma iz Trgovišta” pisao je magazin Tabloid navodeći da je svoju porodičnu kuću u Vranju izdao firmi AKTOR, grčkoj firmi koja vršila radove na izgradnji auto-puta na koridoru 10. Od stanarine u visini od 1.500 evra,  sebi je iznajmio stan u Vranju po ceni od 110 evra. To mu nije smetalo da od PU Vranje naplaćuje putne troškove kao da putuje na relaciji Vranje – Trgovište. Javna je tajna da je “Gazda Toma” zaštitnik Aktora i Kavim Jedinstva a da zaštitu u vidu aboliranja saobraćajnih prekršaja debelo naplaćuje, pisao je magazin Tabloid u tekstu koji možete pročitati OVDE

Foto: Vranjske

O tome kako je Tomislav Spasić najpre otkupio stan koji mu je dodeljen u zakup od Republičke direkcije za imovinu i samo posle par meseci preprodao po znatno većoj ceni pisale su Vranjske u tekstu koji možete pročitati OVDE

Novinar.rs/ M. A. M.

Urednik

3 thoughts on “Bivšem načelniku policije u Vranju “Gazda Tomi iz Trgovišta” oduzet “Golf 5”! “Gazda Toma” švercovao migrante, reketirao taksiste i autoprevoznike?

  1. ,,Ко може зауставити мале мишеве у великом амбару“ – правдао је Мусолини своје лопине ове врсте али у нашем амбару је све мање ,,хране“ за мишеве: морали су угрожени пацови да реагују 🙂

  2. Nek vidi kako je kad nekom otmeš auto. Isti je u pijanom stanju oduzimao i vozačke dozvole građanima

Vaš komentar

Next Post

Vučić: Ja sam za razgraničenje na Kosovu, to je najzdravije za Srbe i Srbiju

Čet jun 6 , 2019
Vučić: Ja sam za razgraničenje na Kosovu, to je najzdravije za Srbe i Srbiju Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zalaže za razgraničenje na Kosovu ocenivši da […]
Vučić: Ja sam za razgraničenje na Kosovu, to je najzdravije za Srbe i Srbiju
%d bloggers like this: