Problem sa registracijom više stotina vozila zbog brljotina u MUP-u

2

Problem sa registracijom više stotina vozila zbog brljotina u MUP-u

Pravilnik o utiskivanju ID brojeva na vozilu, koji je stupio na snagu 19.07.2019. i čija je namena zamišljena da definiše i pojednostavi stvari, određuje da tehnički pregled – ako ne može da očita broj šasije na vozilu ili motoru – građanima izdaje dokument o tome kojim ih upućuje da podnesu Zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno područnoj policijskoj upravi/stanici za forenzički pregled radi identifikacije vozila.

Problem sa registracijom više stotina vozila zbog brljotina u MUP-u

Time bi građani koji su vlasnici takvih vozila, veoma jednostavnom i sasvim logičnom procedurom trebali da reše problem…

Međutim, da li je to baš tako?

Naravno da NE – ipak je ovo Srbija i mora negde neko u celom tom lancu stvar da zakomplikuje i učini je neizvodljivom!

O čemu se konkretno radi?

Uredba o taksama za usluge koje pruža MUP pak kaže da se “forenzički pregled vrši na zahtev nadležnog organa” – dakle organa, a ne građana tj. fizičkog lica – pojedinca!

Dakle, pošto građani svakako nisu “nadležni organi”, ne mogu da registruju takva svoja vozila.

Problem sa registracijom više stotina vozila zbog brljotina u MUP-u

Problem sa registracijom više stotina vozila zbog brljotina u MUP-u

Po saznanjima NOVINAR.RS, u dosadašnjem periodu, za poslednjih mesec i po dana, dovelo se u pitanje već više stotina takvih vozila na teritoriji Srbije, a po svemu sudeći – biće ih znatno više.

U isčekivanju da neko tu/takvu naopaku Uredbu izmeni, ili da nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova iznađe već nekakvo rešenje kojim bi se ova stvar, kao i mnoge druge – premostila, dok se adekvatno i primenljivije zakonsko rešenje ne nađe, građani ni krivi ni dužni bivaju oštećeni…

Da li će na kraju neko odgovarati za ovakve propuste?

Naravno da neće – ipak je ovo Srbija, zemlja u kojoj donose zakone, tumače ih, sprovode, upravljaju i njome gospodare  stručnjaci Miće Megatrenda i gde vrana vrani oči ne vadi, sve dok ima koga i šta da kljuca, u ovom slučaju narod Srbije.

 

Neki pak tvrde da uskoro dolazi momenat kad će se te vrane posvađati oko plena i međusobno povaditi oči.

Nego svašta ljudi pričaju a i svevremena  Desanka jednom reče: “Srbija je velika tajna; ne zna dan šta noć kuva, niti noć šta zora rađa…”

I. Đ.

Novinar

2 thoughts on “Problem sa registracijom više stotina vozila zbog brljotina u MUP-u

  1. Iskreno, i nije neki odgovor!
    Barem uputite oštećene gde da se jave i šta im je činiti! I ja sam među njima, kasnim samo jedan dan, a eto čekam skoro mesec dana!

    1. Поштовани, једино Вам (нам) преостаје обраћање Влади РС која је ту/такву Уредбу донела… Нема друге обзиром да МУП (у конкретној ствари) само спроводи оно што му је наложено, у тим/таквим оквирима.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

SNP Izbor je naš: Sporazum Izetbegović – Dodik – Čović poklon je Vigemarku ili...

sri avg 7 , 2019
SNP Izbor je naš: Sporazum Izetbegović – Dodik – Čović poklon je Vigemarku ili… Svakom je potrebna neka pobjeda, uspjeh, pa bio on i prividan, lažan ili dogovoren, a posebno […]