PRESUĐENO U KORIST DUMANOVIĆA

 Posle nezakonitog hapšenja, MUP da isplati zaostale zarade

PRESUĐENO U KORIST DUMANOVIĆA: Posle nezakonitog hapšenja, MUP da isplati zaostale zarade

Foto: Pokret Oslobođenje
Izvor:

Politički.rs

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova dužno da isplati zaostale zarade bivšem pripadniku Uprave kriminalističke policije i jednom od osnivača pokreta Oslobođenje, Milanu Dumanoviću – i to sa početkom od nezakonitog otkaza 2017. godine.

Podsetimo, sud je još ranije dosudio da su Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović nezakonito otpušteni, a nakon što su javnosti ukazali na kršenja zakona u MUP-u od strane Dijane Hrkalović, Dejana Papića i drugih rukovodilaca postavljenih od strane Srpske napredne stranke.

 

„Ovo je potvrda onoga što pričamo od početka, da su naši otkazi apsolutno nezakoniti i da su rezultat političke osvete i šikaniranja od strane naprednjačkih kadrova u policiji“, rekao je tom prilikom Dumanović.

On dodaje i da je pokazatelj toga što se pravobranilaštvo nije pojavljivalo na ročištima.

„I njima je bilo jasno koliko je taj slučaj beznadežan i koliko je pravda na našoj strani.“

Dumanović kaže da je cilj njihovog otkaza bilo „uklanjanje poštenih i odgovornih policajaca“.

„Za sve ono što se desilo posle 2016. godine, a to je kriminalizacija dela bezbednosnih struktura i stavljanje u službu prljavih radnji Belivukovog klana, SNS je prvo morao da ukloni ili zaplaši savesne pripadnike MUP-a“, objašnjava osnivač pokreta Oslobođenje.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

HITNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA-COVID PROPUSNICE

Sub sep 11 , 2021
BROJ novih zaraženih virusom korona drastično raste i juče je premašio 6.000. Kovid je potvrđen kod tačno 6.089 osoba, a od posledica ove bolesti preminulo je, nažalost, 25 obolelih. Znatno […]
%d bloggers like this: