Putin još nije čestitao ali je najavio saradnju s budućim predsednikom SAD

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva spremna da sarađuje sa narednim predsednikom SAD, ko god da to bude, ali da čestitku neće uputiti dok pobednik ne bude formalno potvrđen ili dok neko od kandidata ne prizna poraz.

Putin je danas ponovio navode iz saopštenja Kremlja o tome zašto nije čestitao kandidatu demokrata Džozefu Bajdenu, koga su vodeći američki mediji 7. novembra proglasili novoizabranim predsednikom SAD, navodi Asošiejted pres.

„Čekamo okončanje unutrašnjeg političkog sukoba. Radićemo sa svakim kome američki narod ukaže poverenje. Ali kome će poverenje biti ukazano? To će se znati ili kada jedna strana prizna pobedu druge, ili kada konačni rezultati izbora budu proglašeni na legitiman, legalan način“, rekao je Putin.

Zvanični rezultati izbora u SAD još nisu objavljeni. Američki predsednik, republikanac Donald Tramp odbija da prizna poraz od Bajdena, optužuje demokrate za krađu izbora i pokušava da ospori rezultate pred sudovima ključnih saveznih država.

Za razliku od Putina, lideri brojnih država ubrzo su čestitali Bajdenu nakon što su mediji projektovali njegovu pobedu.

Izvor: Danas

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Promenom ponašanja do vladavine prava

Pon nov 23 , 2020
Kao društvo koje peva „Bože pravde” na nama je da odlučimo hoćemo li graditi društvo pravde do kojeg se stiže promenom ponašanja svih – oni na javnim funkcijama moraju da […]