Putin: Američka proizvodnja nafte i gasa iz škriljaca je varvarski čin

Putin: Američka proizvodnja nafte i gasa iz škriljaca je varvarski čin

NJUJORK/MOSKVA: Ruski predsednik Vladimir Putin oštro je kritikovao zemlje poput Sjedinjenih Država zbog toga što ignorišu uticaj proizvodnje nafte i gasa iz škriljaca na životnu sredinu, opisujući to kao “varvarski” postupak koji Kremlj neće slediti.

Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svetski rat
Screenshot

“Današnja tehnologija proizvodnje nafte iz škriljaca i gasa iz škriljca bez sumnje je… varvarska”, rekao je Putin u govoru na jednoj poslovnoj konferenciji u Moskvi, prenosi američka tv mreža CNBC.

“Te tehnologije uništavaju životnu sredinu”, objasnio je on, dodajući da područja obuhvaćena takvim procesom ekstrakcije obično budu ostavljena u “stanju rizika”.

“Uprkos svim ekonomskim koristima, nama te tehologije ne trebaju i nikada to nećemo raditi. Možete biti sigurni da će Rusija uvek biti odgovoran akter na globalnom energetskom tržištu”, rekao je Putin.

CNCB navodi da američko Ministarstvo energetike nije bilo dostupno za komentar kada ih je ta redakcija kontaktirala.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Drecun: U Skoplju formiran maskirani obaveštajni centar. Objavljivanje snimka tempirano pred dolazak Putina u Srbiju

čet nov 21 , 2019
Drecun: U Skoplju formiran maskirani obaveštajni centar. Objavljivanje snimka tempirano pred dolazak Putina u Srbiju BEOGRAD – Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da slučaj objavljivanja snimka, na kojem […]