Papa Franja: Velika je čast ako me Amerikanci napadaju

Papa Franja: Velika je čast ako me Amerikanci napadaju

Papa Franja potvrdio je sve veće protivljenje konzervativnog desničarskog dela katoličke crkve u SAD i rekao da je “velika čast ako ga Amerikanci napadaju”.

Franja je komentarisao svoje kritičare kada je dobio kopiju nove knjige “Kako Amerika želi da promeni papu” autora Nikolasa Senezea na letu za Mozambik.

On će takođe posetiti Madagaskar i Mauricijus.

Portparol Vatikana Mateo Bruni pokušao je nakon toga da razjasni papine komentare, ističući da su oni došli u “neformalnom kontekstu” i da Franja uvek pozdravlja kritike.

Papa Franja: Velika je čast ako me Amerikanci napadaju

Papa Franja: Velika je čast ako me Amerikanci napadaju

“Papa je želeo da kaže da kritiku uvek posmatra kao čast, posebno kada dolazi od autoritativnih mislilaca, a u ovom slučaju iz neke značajne zemlje”, rekao je Bruni.

U svojoj knjizi Seneze prikazuje žestoku kritiku Franje među američkim konzervativcima koji se protive njegovim stavovima o migrantima, Kini, njegovom poricanju kapitalizma sa slobodnim tržištem, njegovoj brizi o životnoj sredini i popuštanju crkvenih pravila o smrtnoj kazni i pričešću preudatih katolika. Neki su otišli toliko daleko da su Franju optužili za jeres.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

PSG će učestvovati na okruglom stolu, Nova stranka čeka odgovore organizatora

čet sep 5 , 2019
PSG će učestvovati na okruglom stolu, Nova stranka čeka odgovore organizatora Pokret slobodnih građana (PSG) doneo je u sredu uveče odluku da će učestvovati na sastanku predstavnika vlasti i opozicije, […]

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds