PSG će učestvovati na okruglom stolu, Nova stranka čeka odgovore organizatora

PSG će učestvovati na okruglom stolu, Nova stranka čeka odgovore organizatora

Pokret slobodnih građana (PSG) doneo je u sredu uveče odluku da će učestvovati na sastanku predstavnika vlasti i opozicije, zakazanom za četvrtak na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, saznaje FoNet.

Ilustracija, Foto: Screenshot, Nova stranka, Tviter

Na sednici Predsedništva PSG, koja je trajala nekoliko sati, među tačkama dnevnog reda nije se našla tema o bojkotu narednih izbora sledeće godine, navodi izvor FoNeta.

Prethodno je predstavnik Nove stranke (NOVA) Aris Movsesijan potvrdio FoNetu da ta stranka još nije donela konačnu odluku o tome da li će prisustvovati sutrašnjem sastanku na Fakultetu političkih nauka (FPN) u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine.

Prema njegovim rečima, odluku će doneti u četvrtak ujutro jer čekaju povratne informacije u vezi sa zahtevima koje su dostavili organizatorima skupa.

PSG će učestvovati na okruglom stolu, Nova stranka čeka odgovore organizatora

Đorđo Žujović, koji je na prethodnim sastancima predstavljao Liberalno-demokratsku partiju, potvrdio je da će se LDP pojaviti na  razgovorima.

Četvrti okrugli sto u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu biće posvećen osvrtu na postignute rezultate u poslednjih mesec dana i na njemu će učesnici razgovarati o preporukama koje su bile predmet razgovora u prethodna dva panela posvećena finansiranju kampanja i pristupu medijima.

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je za Danas da su organizatori uputili poziv svim strankama koje su i do sada učestvovale u razgovorima. On nije mogao tačno da navede ko će se iz vlasti i opozicije pojaviti na današnjem sastanku jer, kako je rekao, organizatori još uvek nemaju jasne potvrde.

“Nažalost, očigledno je da će se u poslednjem trenutku odlučivati ko će doći”, ukazao je Antonijević, piše Danas.

Upitan da li ima opozicionih stranaka koje su potvrdile svoj dolazak, on je odgovorio potvrdno i dodao da je reč o partijama koje nisu u Savezu za Srbiju. Antonijević je kazao da su između dva okrugla stola, organizatori dobili mišljenja učesnika o predlozima CRTE, CeSID-a i Transparentnosti.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

13 GODINA NEREŠENA MISTERIJA: Mozak Slobodana Miloševića zadržan u Hagu, telo poslato porodici!?

čet sep 5 , 2019
13 GODINA NEREŠENA MISTERIJA: Mozak Slobodana Miloševića zadržan u Hagu, telo poslato porodici? Holandski patolozi su zadržali uzorke mozga bivšeg predsednika Srbije, a dosad ih niko nije tražio nazad Telo […]
13 GODINA NEREŠENA MISTERIJA: Mozak Slobodana Miloševića zadržan u Hagu, telo poslato porodici?