Morales: Meksiko mi je spasao život

Meksiko Siti — Avion s bolivijskim predsednikom Evom Morelesom sleteo je u Meksiko, javio je Rojters, pozivajući se na televizijske izveštaje.

EPA-EFE/ Mexican Foreign Ministry/ Handout

Morales je u ponedeljak dao ostavku pod pritiskom protesta pokrenutih posle spornih izbora.

Nakon što je došao u Meksiko rekao je da mu je ta zemja “spasla život”.

Kako prenosi AP, Morales je rekao da ne planira da napusti politiku.

Njegov put od Bolivije do Meksika, međutim, nije protekao bez problema, a o tome je prethodno na konferenciji za novinare govorio ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard.

Ebrard je govorio o “kompleksnim razgovorima” koje su predstavnici njegovog ministarstva tokom noći vodili s diplomatama južnoameričkih zemalja da bi se obezbedio siguran prelet Moralesa za Meksiko Siti.

Morales, koji je ujedno i prvi predsednik izabran iz redova autohtonog naroda Bolivije, u Meksiko je otputovao avionom meksičke vlade iz bolivijskog grada Čimore.

Morales je na Tviteru objavio da ga boli odlazak iz zemlje iz političkih razloga, ali da će se vratiti jači i energičniji.

Pre nego što je Morales otputovao u Meksiko, vojska je saopštila da će se pridružiti policiji u patroliranju ulicama, nakon što su, u protestima koji se u toj zemlji održavaju od izbora održanih krajem oktobra, uništene četiri policijske stanice.

Tanjug

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Simo Spasić podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog pretnji Vesiću

Sre nov 13 , 2019
Simo Spasić podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog pretnji Vesiću BEOGRAD – Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji podnelo je krivičnu prijavu protiv lidera Pokreta Dveri Boška […]
Simo Spasić podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog pretnji Vesiću
%d bloggers like this: