Simo Spasić podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog pretnji Vesiću

Simo Spasić podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog pretnji Vesiću

BEOGRAD – Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji podnelo je krivičnu prijavu protiv lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića u kojoj tvrdi da je objavom na društvenoj mreži Tviter ugrozio sigurnost zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, kao i da je podsticao nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Screenshot

Krivična prijava, u koju je Tanjug imao uvid, potpisao je predsednik Udruženja Simo Spasić i podneo je Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Udruženje tereti Obradovića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Obradović je sa svog Tviter profila objavio članak sa fotografijom, na kojoj se nalazi gradonačelnica bolivijskog grada Vinto, koju su nasilno ošišali i ofarbali crvenom farbom demonstranti uz znak protesta, uz opis “Neka se spremi Vesić, gradonačelnik Beograda”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Simo Spasić podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog pretnji Vesiću

Dalje se navodi da je Obradović, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja ili bezbednosti Republike Srbije, pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje i svrgnu predstavnici najviših državnih organa, ugrozio sigurnost Vesića, “pretnjom da će napasti na njegov život i telo i pozivao je na linč i nasilje prema oštećenom”, čime je ugrozio njegov fizički integritet i izazvao uznemirenost građana.

U prijavi se tvrdi da je Obradović ovo uradio sa direktnim umišljajem, vođen političkim i drugim ličnim zlonamernim ubeđenjima, a sve “usled ličnog i profesionalnog nezadovoljstva i neostvarenja”.

Izvor: RTV

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

U Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji predaju samo tri lekara, pola visokih škola nema odgovarajuće kadrove, arhitekta predaje sociologiju...

sri nov 13 , 2019
U Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji predaju samo tri lekara, pola visokih škola nema odgovarajuće kadrove, arhitekta predaje sociologiju… Beograd — Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da Visoka škola […]