Oni su kapitalisti, vi proleterijat. Pokrali su vaše fabrike, sad kradu živote vaše dece

Oni su kapitalisti, vi proleterijat. Pokrali su vaše fabrike, sad kradu živote vaše dece

KOME PRIPADA DOMOVINA/OTADŽBINA?

Oni su kapitalisti, vi proleterijat. Pokrali su vaše fabrike, sad kradu živote vaše dece
Ilustracija

Država uvek pripada klasi na vlasti.

Piše: Zoran Lukić

Njihova Srbija, Rusija, Kina, Sjedinjene Države nisu i vaša Srbija, Rusija, Kina i Sjedinjene Države.

Njihovi gradovi, krajolici, prirodne lepote nisu vaši gradovi, krajolici i prirodne lepote.

Njima pripada sve i njima pripadate vi. Oni i državu i krajolik i rudu i vas shvataju i koriste kao sredstvo u trgovini.

Niste im potrebni pametni, obrazovani, lepi – potrebni ste im glupi, neobrazovani i seksualno privlačni.

Njihova ljubav prema otadžbini/domovini se meri mogućnošću da nešto zgrabe, poseduju i prodaju – meri se visinom računa u off shore zoni ili nekom poreskom „raju“.

Oni i njihovi nikada nisu poginuli za državu, zemlju i narod – oni i njihovi su ginuli samo za vlast nad državom, zemljom i narodom.

Njihova nezavisnost nije i vaša nezavisnost. Oni će uvek menjati obavezu da rade i podnose nedaće za mogućnost da kradu i da im novi gospodar dozvoli da kradu. Njihovu nezavisnost od odgovornosti, obaveza i polaganja računa plaćate vi, svojim životima.

Njima je najlakše da vam na čelo i rukav prišiju znak pripadanja toru i stadu koje oni šišaju, kolju i prodaju po svojoj želji.

Oni su kapitalisti, vi proleterijat. Pokrali su vaše fabrike, sad kradu živote vaše dece

Njihovo dete nije vaše dete – njihovo dete će eksploatisati vaše dete, seksualno ga iskorišćavati i uživati u rezultatima rada vašeg deteta. Oni su sve, vi ste ništa!

Kada vam kukaju, guslaju i pevaju o domovini/otadžbini ne pevaju ni o vašem radu, vašem detetu, vašoj porodici – oni pevaju o svojoj moći da kradu.

Već su pokrali vaš rad, vaše fabrike, vašu vlast. Sada kradu vašu budućnost i živote vaše dece. Prodaju vam bajku o mogućnosti da se obogatite bez rada, priču o pravdi, skasku o sreći, vic da ste najpametniji. I stalno se ogrću srednjevekovnim zastavama, izmišljaju grbove i oznake pripadanja jednom toru, jednom stadu – nikada ne kažu da vas žigošu kao stoku i da su oni jedini vukovi koji imaju pravo da vas kolju. Vi ste slobodni, nezavisni i ovlašćeni da budete zaklani u ime njihovih zastava i oznaka.

Staljin je umro sa 4 uniforme, dva šinjela i 6 lula a Tito je ostavio deci kolor TV i lovačku pušku – oni će svojoj deci ostaviti imena kojih će se deca odreći i milione na bankarskim računima.

Ne postoji razlika između njih, Cezara, Karla Velikog, Izabele II, Napoleona, Vašingtona, Nikolaja II Krvavog – ne postoji razlika između vas, Spartaka, Indijanaca, Dekabrista, Komunara, Oktobaraca, Čea.

Oni u isti koš trpaju „knezove koji nisu radi kavzi“ i „sirotinju raju“.

Oni su kapitalisti, vi ste proleterijat.

A mi smo komunisti – deo vas kome više nije moguće zamazati oči, prodati rog za sveću, muda za bubrege.

I vas i nas čeka borba i čekaju nas žrtve.

Mi to vidimo, vi to odbijate da vidite.

Hor Jevreja-robova nije pevao o dalekoj otadžbini/domovini – njima je kao i nama domovina/otadžbina sloboda od ropstva, svog ili tuđeg. Slušajte i mislite!

Zoran Lukić/ Koral

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Sutra počinje jesen

Ned sep 22 , 2019
Sutra počinje jesen Jesen na severnoj Zemljinoj polulopti počinje sutra, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“ u Beogradu. Kako se navodi, u isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje […]
Sutra počinje jesen
%d bloggers like this: