Morales saopštio da će podneti ostavku na mesto predsednika

Morales saopštio da će podneti ostavku na mesto predsednika

La Paz — Predsednik Bolivije Evo Morales je saopštio da će podneti ostavku na mesto predsednika te južnoameričke države.

Komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman izjavio je sinoć da je vojska sugerisala Moralesu da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

Kaliman je istakao da je vojska tražila od predsednika da podnese ostavku kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

“Nakon analize unutrašnjeg konflikta u državi, zatražili smo od predsednika države da se odrekne svog predsedničkog mandata kako bi se uspostavio mir i održala stabilnost za dobrobit Bolivije”, rekao je Kaliman novinarima, prenosi Rojters.

Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povređeno.

Morales saopštio da će podneti ostavku na mesto predsednika

Vojska Bolivije od sinoć u operaciji “neutralisanja” ciljeva

Oružane snage Bolivije saopštile su sinoć da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi “neutralisali” oružane grupe koje deluju van zakona.

Ranije danas, Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima održanim 20. oktobra, na kojima je predsednik Evo Morales osvojio četvrti mandat, prenosi Rojters.

Screenshot

Moralesova pobeda na prošlomesečnim izborima pokrenula je proteste širom zemlje.

Kako se navodi, Morales se složio da se održe novi izbori i zamene članovi izborne komisije.

Tanjug

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Bela kuća: Turskoj prete sankcije ukoliko ne odustane od S-400

pon nov 11 , 2019
Bela kuća: Turskoj prete sankcije ukoliko ne odustane od S-400 Turskoj prete sankcije američkog Kongresa zbog kupovine ruskih sistema za protivvazdušnu odbranu S-400, a predsednik SAD Donald Tramp će saopštiti […]
Bela kuća: Turskoj prete sankcije ukoliko ne odustane od S-400